Sports

De rijksten der aarde: deze 10 topsporters verdienen meer dan een miljard

sporter miljardair

Het is algemeen bekend dat je veel geld kunt verdienen met topsport. Het kan tegenwoordig al snel oplopen tot miljoenen. Een kleine groep neemt sporters neemt daar overigens geen genoegen mee. Deze tien sporters hebben op het gebied van inkomsten de status van miljardair bereikt.

Tiger Woods

Tiger Woods was de eerste sporter die tien cijfers op binnen hengelde.  De golflegende tikte in 2009 qua inkomsten de miljard aan. Op dat moment had hij al veertien Majors gewonnen in zijn carrière. Hoewel hij ertegen aan schuurt, heeft hij niet de status van miljardair: het vermogen van Tiger Woods wordt tegenwoordig geschat op 800 miljoen dollar.

View post on Instagram
 

LeBron James

Basketballer LeBron James werd recent de eerste actieve basketballer in de NBA die zichzelf miljardair mag noemen. Een deel van het vermogen is tot stand gekomen via miljoenensalarissen die de basketballer ontving tijdens zijn carrière in de NBA. Toch komt het merendeel uit sponsorcontracten en investeringen.

View post on Instagram
 

Michael Jordan

LeBron is overigens niet de enige basketballer met meer dan een miljard als vermogen. Ook Michael Jordan is miljardair. Al hoewel de sporter de status van miljardair pas elf jaar na zijn carrière als profbasketballer bij de NBA verkreeg. Zijn vermogen wordt momenteel geschat op 1,7 miljard dollar.

View post on Instagram
 

Cristiano Ronaldo

Voetbal is de populairste sport op aarde. Dan is het ook meer dan logisch dat deze sport goed is vertegenwoordigd in de lijst van rijke sporters. Ook Ronaldo staat sinds kort op dit lijstje. Na achttien jaar van zijn sportcarrière werd hij in 2020 de eerste actieve teamsporter die meer dan een miljard had verdiend. Niet zo gek ook dat hij inmiddels een geschat vermogen van zo’n 500 miljoen dollar heeft.

View post on Instagram
 

Lionel Messi

Ruim twee maanden na Ronaldo bereikte ook Lionel Messi de grens van een miljard aan verdiensten. Daarmee werd hij de tweede profvoetballer die een miljard binnen harkte. Na de overstap naar Paris Saint-Germain is de Argentijn op het moment ook weer de best betaalde sporter ter wereld. Het vermogen van Lionel Messi? Een dikke 520 miljoen euro.

View post on Instagram
 

Roger Federer

Niet alleen voor voetbalwereld was 2020 een ”rijk” jaar. Roger Federer werd namelijk nog voor Messi en Ronaldo miljardair als het op inkomsten aankomt. De tennisser verdiende op dat moment maar 13 procent van zijn vermogen door prijzengeld. De rest kwam uit commerciële overeenkomsten. De Zwitser weet wel van aanpakken. Door een blessure verdiende hij afgelopen jaar nog geen miljoen aan prijzengeld. Toch wist hij nog 90 miljoen binnen te slepen vanwege zijn commerciële overeenkomsten. Met al deze verdiensten is de tennisser hard op weg miljardair te worden. De teller van zijn vermogen staat inmiddels op een dikke 550 miljoen dollar.

View post on Instagram
 

Michael Schumacher

Michael Schumacher heeft zijn miljardair-status op het gebied van inkomsten voornamelijk te danken aan zijn sportieve prestaties. Na zijn zevende wereldtitel als Formule 1 coureur had hij namelijk een half miljard verdient. Na zijn coureur ”baantje” wist hij dat bedrag nog te verdubbelen. Zijn huidige vermogen wordt geschat op 780 miljoen dollar.

Floyd Mayweather

Money, die bijnaam krijg je niet zomaar natuurlijk. Floyd Mayweather heeft tijdens zijn carrière meer dan 1.1 miljard dollar verdiend en is daardoor de rijkste bokser ter wereld. Een deel van die inkomsten zijn uitgegeven aan onder andere de autocollectie van Floyd Mayweather. Zijn huidige vermogen? Een dikke 450 miljoen dollar.

View post on Instagram
 

Arnold Palmer en Jack Nicklaus

Arnold Palmer verdiende met golf ”slechts” enkele miljoenen. Hij harkte in totaal een miljard dollar binnen toen hij na zijn golf-carrière de sportmarketing in dook en daarmee de commerciële golfwereld naar zijn hand zette. Jack Nicklaus was een stuk succesvoller met achttien gewonnen majors, maar ook hij verdiende het grote geld pas na zijn loopbaan. Het huidige vermogen van Arnold Palmer bedraagt 700 miljoen dollar, dat van Jack Nicklaus tikt de 320 miljoen dollar aan.