Je hebt grootverdieners en je hebt grootverdieners. Cristiano Ronaldo is er zo eentje. Onlangs tekende hij een splinternieuw contract voor een terugkeer bij zijn oude liefde Manchester United. De loon die club en speler hebben overeengekomen is niet mis. Zie hier het salaris van Cristiano Ronaldo.

Het salaris van Cristiano Ronaldo

Voor een kleine 12.8 miljoen pond (omgerekend circa 14.2 miljoen euro), wat kan oplopen tot miljoen 19.4 pond (omgerekend zo’n 22.6 miljoen euro) door extra bonussen, werd misschien wel de transfer van dit seizoen beklonken. Met de overstap van Ronaldo naar Manchester United gaat clubliefde én geld gepaard. Zo bedraagt het salaris van Cristiano Ronaldo volgens The Daily Mail een dikke 385.000 pond (een kleine 4,5 ton euro) per week. Daarmee gaat hij er wekelijks zo’n half miljoen pond en op jaarbasis een kleine 6 miljoen pond (zo’n 7 miljoen euro) op achteruit ten opzichte van zijn vorige werkgever Juventus. Dat gemis zal hem echter niet opbreken als één van de lijstaanvoerders van de 20 rijkste voetballers ter wereld.

Best betaalde speler van Manchester United

Het salaris van Cristiano Ronaldo bij Manchester United is gelijk ook het hoogste salaris van heel de club.  Daarvoor was dat David de Gea die 375.000 pond per week verdiend. De voormalige superster van Real Madrid onderging naar verluidt afgelopen weekend zijn medische keuring bij United in Lissabon. Wanneer we Ronaldo kunnen zien schitteren op Old Trafford? Dat zou zomaar eens kunnen gebeuren tegen Newcastle United op 11 september.