Er gaat enorm veel geld rond in de voetballerij. Maar wie zijn nou de rijkste voetballers van dit moment? Wij gingen op onderzoek uit. Hieronder staan de 20 rijkste voetballers ter wereld.

De rijkste voetballers ter wereld

We hebben een lijst gemaakt van de voetballers met het hoogste vermogen in 2020 (volgens CelebrityNetWorth). Dit zijn dus de rijkste voetballers ter wereld. Er staan een paar verrassende namen tussen en ook de nummer 1 zal je niet bekend in de oren klinken. Bekijk de lijst hieronder.

20. De Gea ($75 miljoen)

We beginnen de lijst met rijkste voetballers ter wereld met de goalie van Manchester United. Hij heeft tegenwoordig sterke concurrentie van zijn teamgenoot Dean Henderson. In de vele jaren dat hij op het hoogste niveau heeft gekeept, heeft-ie een aardig vermogen bij elkaar gespeeld. Hij is dan ook de rijkste keeper ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door David De Gea (@d_degeaofficial)

19. Sergio Ramos ($80 miljoen)

Ongetwijfeld één van de beste verdedigers die het voetbal ooit gezien heeft. Hij verdient dan ook zeker een plek in de lijst van rijkste voetballers ter wereld. Met zijn 34 jaar is Sergio Ramos nog steeds de sterkhouder van Real Madrid en het Spaanse Nationale Elftal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sergio Ramos (@sergioramos)

18. Sergio Aguero ($80 miljoen)

De tweede Sergio in de lijst van rijkste voetballers ter wereld. Ook Sergio (Kun) Aguero heeft een vermogen van 80 miljoen dollar bij elkaar gespeeld. Hij deed dat bij onder andere Atlético Madrid en tegenwoordig verdient hij zijn centen bij de Engelse grootmacht Manchester City.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sergio Leonel Agüero (@kunaguero)

17. Mario Balotelli ($80 miljoen)

De eerst verrassing in het lijstje met rijkste voetballers ter wereld. Super Mario had sinds klein al een enorme potentie, helaas is hij nooit écht uitgegroeid tot wereldspeler. Hij had moeite met zijn gedrag en hobbelde van club naar club. Daarmee heeft hij wel een godsvermogen verdiend.

16. Gerard Pique ($80 miljoen)

Er zijn een hoop voetballers die een vermogen van 80 miljoen dollar hebben. Gerard Pique, de centrale verdediger van FC Barcelona, heeft de mijlpaal ook bereikt. Het levert hem een 17e plek op in het lijstje van rijkste voetballers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gerard Piqué (@3gerardpique)

15. Arjen Robben ($80 miljoen)

Ja hoor, de eerste en enige Nederlander in het rijtje met rijkste voetballers ter wereld, Arjen Robben. Hij is uit zijn pensioen gekomen om voor zijn jeugdliefde FC Groningen te spelen. Technisch gezien is hij nu dus nog een actieve profvoetballer. Hij doet het nu echter met het kleine salaris van de club uit het noorden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arjen Robben (@arjenrobben)

14. Robert Lewandowski ($85 miljoen)

Misschien wel de beste speler ter wereld op dit moment, Robert Lewandowski. Afgelopen seizoen had hij absoluut de Ballon D’or moeten winnen. Hij scoorde de ene na de andere goal voor Bayern München, met die club won hij ook de Champions League. Het levert hem een mooie veertiende plek op in de lijst van rijkste voetballers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9)

13. Mohamed Salah ($90 miljoen)

‘The Egyptian King’, Mo Salah is de revelatie van Liverpool. In zijn eerste jaren bij de club is hij uitgegroeid tot een ware legende voor de club. Binnen no-time voegt hij zich bij de topscorers van de club. Met een vermogen van 90 miljoen dollar voegt hij zich ook in het rijtje met rijkste spelers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mohamed Salah (@mosalah)

12. Kylian Mbappé ($95 miljoen)

Chapeau, op 21-jarige leeftijd al zo’n vermogen hebben, daar kun je alleen maar lof voor hebben. Mbappé is misschien wel het grootste talent ter wereld en behoort nu al bij de beste spelers van dit moment. Binnen een paar jaar heeft hij al een plek in de lijst met rijkste spelers ter wereld bemachtigd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

11. Eden Hazard ($100 miljoen)

We passeren de grens van 100 miljoen dollar met Eden Hazard. De Belgische buitenspeler heeft zich nog niet van zijn beste kant laten zien bij Real Madrid, maar na vele blessures is hij weer op de weg terug. Hij staat met stipt op de elfde plaats in de lijst met rijkste voetballers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)

10. Mesut Özil ($120 miljoen)

We horen er niet meer zoveel van. Bij Arsenal is hij naar de tribune verbannen. Door zijn politieke uitspraken is hij zijn plek in de selectie verloren. Zonde, want het is nog steeds toch echt een wereldspeler. Hopelijk komen ze er snel uit en zien we deze maestro binnenkort weer schitteren op het veld. Hij verdient in ieder geval nog steeds prima. De Duitser behoort met het verpletterende vermogen van 120 miljoen dollar tot de rijkste voetballers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mesut Özil (@m10_official)

9. Andrés Iniesta ($120 miljoen)

Een pijnlijke naam voor ons Nederlanders. De Spaanse middenvelder scoorde het winnende doelpunt tegen Nederland in de WK-finale van 2010. Na zijn jarenlange connectie met FC Barcelona verdient hij nog nog even lekker bij in Japan. Andrés Iniesta staat in de top 10 van rijkste voetballers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Andres Iniesta (@andresiniesta8)

8. Paul Pogba ($125 miljoen)

Nog een speler van Manchester United in het lijstje met rijkste voetballers ter wereld. Paul Pogba is van vaste waarde bij de Engelse club, maar heeft zich nooit echt van zijn beste kant laten zien in Engeland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Paul Labile Pogba (@paulpogba)

7. Gareth Bale ($145 miljoen)

De Welshman die op een zijspoor belandde bij Real Madrid heeft daar wel flink gecasht. Zijn enorme vermogen levert hem een mooie zevende plek op in de lijst met rijkste voetballers ter wereld. Hopelijk kan hij zich weer van zijn beste kant laten zien bij zijn oude club Tottenham Hotspur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

6. Wayne Rooney ($170 miljoen)

De oude Engelsman speelt tegenwoordig op het tweede niveau van Engeland. Nadat hij over zijn top was gegroeid bij Manchester United, vond hij zijn heil bij Everton en daarna bij DC United in de Verenigde Staten. Hij staat bekend als grootverdiener, daarom behoort hij ook tot de rijkste voetballers ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wayne Rooney (@waynerooney)

5. Zlatan Ibrahimovic ($190 miljoen)

Het kon ook niet uitblijven. Zlatan Ibrahimovic hoort zeker in de lijst met rijkste voetballers ter wereld. Met zijn vele samenwerkingen en immense sponsordeals heeft hij het goed voor elkaar. Op zijn 39-jarige leeftijd heeft hij een flink vermogen, krijgt hij nog een eigen film én scoort hij aan de lopende band bij AC Milan.

4. Neymar Jr. ($200 miljoen)

Met Neymar overschrijden we de grens van 200 miljoen dollar. Velen zien hem als een vervelende duikelaar, maar wat is het toch een goede voetballer. Helaas speelt hij tegenwoordig in een minder goede competitie bij Paris Saint-Germain. Daar is hij wel één van de bestbetaalde voetballers ter wereld. Geen wonder dat hij zo hoog staat in dit rijtje met rijkste voetballers ter wereld.

3. Lionel Messi ($400 miljoen)

Het kon niet missen, Lionel Messi, maar ook Cristiano Ronaldo steken met kop en schouders boven de rest uit in de lijst met rijkste voetballers ter wereld. Het vermogen van Lionel Messi ligt op een indrukwekkende 400 miljoen dollar. Toch is hij niet tevreden bij FC Barcelona. Zien we één van de beste spelers ooit binnenkort bij een andere club voetballen? Wie weet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

2. Cristiano Ronaldo ($500 miljoen)

Wie heeft er meer geld, Cristiano Ronaldo of Lionel Messi? Het is Cristiano Ronaldo. De Portugese wereldspeler laat zich op late leeftijd nog steeds gelden bij Juventus. Maar ook daar gaan de geruchten dat hij de volgende zomer geloosd wordt. Hij heeft dit vermogen helemaal alleen bij elkaar gespeeld, dat maakt hij eigenlijk de nummer 1 van de rijkste voetballers ter wereld. Toch staat er nog een verrassende naam voor hem.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

1. Faiq Bolkiah ($20 miljard)

Wie? Horen we je denken. Maar echt, deze voetballer heeft het meeste vermogen. Een absurde hoeveelheid heeft deze speler van CS Marítimo, een club uit de Eredivisie van Portugal. Dat komt voornamelijk door zijn rijke vader. We hebben al eens eerder over hem geschreven. Kom alles te weten over Faiq Bolkiah.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)