Bij de titel ‘rijkste voetballer ter wereld’ denk je al gauw aan Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Neymar. Niets is minder waar. De rijkste voetballer ter wereld heb jij waarschijnlijk nooit zien voetballen. Nee, hij speelt niet in de zandbak om geld binnen te harken, hij speelde gewoon in de jong-elftallen van verschillende clubs uit Engeland. Benieuwd wie de rijkste voetballer ter wereld is? Lees dan vooral verder over Faiq Bolkiah.

Rijkste voetballer ter wereld

Faiq Bolkiah is de naam, wie? Faiq Bolkiah. De naam klinkt je waarschijnlijk totaal niet bekend in de oren, maar dat geeft niet, dat snappen we wel. Wij kenden hem om eerlijk te zijn ook niet. Na wat research gedaan te hebben naar deze voetballende sjeik, zijn we erachter gekomen dat hij bij best redelijke Premier League clubs in de jeugd heeft gespeeld.

De rijkste voetballer ter wereld is geboren in Los Angeles. Hij begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Southampton en maakte al snel een transfer naar de topclub Chelsea. In 2016 maakte hij de overstap naar Leicester City Onder 18. Bij deze club speelde hij tot afgelopen zomer. Tot een debuut kwam het nooit. Zijn contract liep af en hij verkaste onlangs transfervrij naar Marítimo, een club die uitkomt in de Liga NOS, de Portugese Eredivisie.

Vermogen van Faiq Bolkiah

Waarom is deze jongen de rijkste voetballer ter wereld? Nou, het zal je niet verbazen wanneer we je vertellen dat de voetballer een stinkend rijke familie heeft. Het vermogen van de rijkste voetballer ter wereld wordt geschat op zo’n 16 miljard euro. Dit komt natuurlijk grotendeels door zijn rijke pappie en mammie. Alhoewel hij zulke ouders heeft, wil Faiq niet gezien worden als een rijkeluiskind. Hij is hard aan het werk om zijn voetbalcarrière te laten slagen.

“Ik voetbal al sinds ik me kan herinneren en van jongs af aan heb ik er altijd van genoten om het veld op te gaan en de bal aan mijn voeten te hebben”, zei hij ooit in een interview. Daarbij voelt hij de steun van zijn ouders. “Mijn ouders hebben me altijd gesteund om mijn dromen te verwezenlijken”.

Steenrijke vader

Wat ook leuk is om te weten is dat de steenrijke vader van de rijkste voetballer ter wereld wel weet hoe hij zijn geld moet uitgeven. Volgens The Sun heeft hij wel eens 39 miljoen euro per maand uitgegeven aan bijvoorbeeld auto’s, horloges en vrouwen. Ook zou hij een indrukwekkend aantal van 2300 auto’s in bezit hebben, waaronder een aantal Ferrari’s, Bentleys en Rolls-Royces. Verder bezit hij ook nog een megajacht met de naam ‘Tits’. Wat een vent. Als laatste werd op de vijftigste verjaardag van vader Jefri zelfs Michael Jackson ingevlogen om een privéconcert te verzorgen. Het prijskaartje hiervan? Zo’n 14 miljoen euro, alsof het niets is.