Lionel Messi heeft afgelopen maandagavond zijn zevende Ballon d’Or in ontvangst mogen nemen. De beslissing kon vooral in Duitsland op veel onbegrip rekenen. Waarom won Bayern München-spits Robert Lewandowski de prijs niet? Onterecht of niet: de winst van de Ballon d’Or is genoeg reden om even in het onwerkelijke vermogen van Lionel Messi te duiken.

Zevende Ballon d’Or voor Lionel Messi

Niet alleen in Duitsland, ook Lionel Messi zelf had graag een Ballon d’Or naar de Poolse spits zien gaan.

Vorig seizoen annuleerde France Football, het tijdschrift dat de Ballon d’Or toekent, de ceremonie voor het eerst in zijn 64-jarige geschiedenis. Dat seizoen was Robert Lewandowski  de gedoodverfde favoriet. In zijn overwinningstoespraak maandag in Parijs liet Messi aan iedereen weten dat de Poolse ster de trofee verdiende.

“Ik wil Robert vertellen dat het voor mij een eer is om tegen hem te spelen”, zei Messi. “Je verdient je Ballon d’Or. Vorig jaar was iedereen het erover eens dat je zou moeten winnen. Ik denk dat France Football je je Ballon d’Or moet geven, omdat je er een verdient.”

Het gigantische salaris van Lionel Messi

Het vermogen van Lionel Messi is de afgelopen jaren flink gegroeid. Messi had een jaarsalaris van 138 miljoen euro bij FC Barcelona, en daarbij zijn de bonussen nog niet eens meegerekend. Bovenop die 138 miljoen euro ontving hij ook nog eens een tekenbonus van 115 miljoen en een loyaliteitsbonus van ongeveer 78 miljoen euro. Deze grootverdiener drukte zo zwaar op de Catalaanse begroting dat er nu dus een einde is gekomen aan het ‘tijdperk Messi’ bij FC Barcelona.

Ook in Parijs kan het vermogen van Lionel Messi flink groeien. Volgens de Franse krant L’Equipe verdient Lionel Messi de komende twee seizoenen 30 miljoen euro in Parijs, en dit bedrag zal met nog eens 10 miljoen toenemen als hij besluit voor een derde jaar te blijven.

Het vermogen van Lionel Messi

Wanneer je al die jaren zo dik verdient, kun je verwachten dat het vermogen van Lionel Messi enorm hoog is, dat klopt ook. Het vermogen van Lionel Messi ligt op een indrukwekkende 527.88 miljoen euro. Daarmee is hij één van de rijkste voetballers van de wereld.