Met een auto kun je hoge ogen gooien, of juist niet. Het staat buiten kerf dat de dames eerder op je afstappen als je een gloednieuwe bak rijdt, dan wanneer je in een oud, krakkemikkig wagentje rijdt. Maar met welke auto scoor je nou de meeste punten? Wij gingen op zoek naar welke auto’s vrouwen het meest aantrekkelijk vinden.

Het meest aantrekkelijke automerk volgens vrouwen

Je auto doet wel degelijk wat aan je aantrekkelijkheid. Maar liefst 51% van de vrouwen hecht waarde aan in wat voor een soort auto je rijdt. Dat blijkt uit onderzoek van OSV, een Britse leasemaatschappij. Bij het onderzoek werden 1.000 vrouwen ondervraagd over welke auto’s ze het meest aantrekkelijk vinden. Uit het onderzoek kwamen een aantal automerken opvallend vaak naar voren.

Zo wordt Audi bestempeld als het meest aantrekkelijke automerk. Maar liefst 77% van de vrouwen ziet haar toekomstige man in een Audi rijden. Ook Mercedes (71%) en Volkswagen (68%) doen het goed bij de vrouwtjes. Opvallend genoeg vinden vrouwen een BMW totaal niet heel aantrekkelijk. Slechts 7% van de ondervraagden vindt een BMW aantrekkelijk. Ook met een Mini (5%) en een Skoda (9%) scoor je niet echt punten.

meest aantrekkelijke auto's volgens vrouwen

Dit vinden vrouwen de meest aantrekkelijke auto’s

Het Amerikaanse Road & Track vroeg aan de vrouwen welke auto ze nou specifiek heet meest aantrekkelijk vinden. Vooral de cabrio’s doen het goed, vooral als het dan ook nog stiekem een sportauto is. Je moet natuurlijk wel gezien worden, dus het dak moet de hele zomer open staan. Uit het onderzoek komen de 10 favoriete automodellen van de vrouwen.

1. BMW Z4 (cabrio)
2. Corvette
3. Dodge Charger
4. Ford Mustang
5. Honda S2000
6. Hyundai Coupe
7. Mazda MX-5
8. Mercedes-Benz SLK
9. Nissan 350Z Roadster
10. Pontiac Solstice

meest aantrekkelijke auto's

Gek genoeg staat hier dus wel een BMW op nummer 1, dat is inderdaad bijzonder. Wil je nou punten scoren met je auto op Tinder? Dan moet je één van deze auto’s op je profiel zetten.