We zeiden het al eerder, en zelfs nog daarvoor: Game of Thrones krijgt een prequel! En ondanks dat we nog aan het aftellen zijn naar het laatste seizoen van de originele serie – met onder andere een Promo, Teaser en Preview – komen er nu al details naar buiten over de serie die ons terugbrengt naar een tijd voor die van Jon Snow, Cersei Lannister en Daenerys Targaryen. Zoals het plot en nu de cast, maar ook dat de productie vroeg in de zomer begint!

Game of Thrones Prequel

Martin bevestigde dat geen van de personages of acteurs uit de huidige Game of Thrones-serie in de prequel zal verschijnen omdat het tienduizend jaar vóór de gebeurtenissen van Game of Thrones is ingesteld. Niet heel erg, want we krijgen nu te maken een nieuwe groep sterren en talenten, met Naomi Watts (van King Kong) als aanvoerster. De big-budgeted spin-off is gemaakt door Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman) en GOT-auteur George R.R. Martin, geschreven door Goldman op basis van een verhaal van haar en Martin.

De serie beschrijft de afdaling van de wereld van de gouden eeuw van helden naar het donkerste uur. En slechts één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen van Westeros ‘geschiedenis tot de ware oorsprong van de white walkers, de mysteries van het Oosten tot de legende van de Starks, het is niet het verhaal waarvan we denken dat we het weten.

Nog mooier is trouwens dat er volgens George “nog drie Game of Thrones prequels, in verschillende periodes en met verschillende personages en verhaallijnen, in actieve ontwikkeling zijn.”