Geweldig nieuws dat alleen maar nog meer redenen tot juichen geeft! Auteur George R.R. Martin zal namelijk later dit jaar een Game of Thrones prequel Fire & Blood in boekvorm uitbrengen. Het zal dienen als een prequel voor de ‘A Song of Ice and Fire’-boekenreeks; het verhaal dat je waarschijnlijk kent van HBO’s Game of Thrones serie. Wellicht dus ook een idee voor een volgende serie? Een beetje zoals The Hobbit met Lord of the Rings.

Fire & Blood

Volgens Martin’s uitgever Ballantine Bantam Dell zal Fire & Blood “de gehele geschiedenis van de Targaryens in Westeros” van papier naar jouw verbeelding brengen. Met als vuurwerkfinale de verovering die de Zeven Koninkrijken onder Targaryen-heerschappij verenigde door de Dance of the Dragons: de burgeroorlog in Targaryen die bijna hun dynastie beëindigde voor altijd.

angry season 7 GIF by Game of Thrones

De beroemde auteur besprak de nieuwe prequel op zijn blog en zei dat het een ‘fors boek’ is met een manuscript van 1.000 pagina’s. Fire & Blood is overigens geen roman. “Dit is geen traditioneel verhaal. Laten we deze in plaats daarvan een ‘imaginaire geschiedenis’ noemen,” aldus Martin.

Game of Thrones

Over het langverwachte boek The Winds of Winter was er iets minder spannend nieuws, fans zullen het dit jaar nog niet in de kast kunnen hebben staan. Wat wel mooi is, is dat fans aan het einde van dit jaar het boek kunnen lezen om de tijd te doden, totdat het laatste seizoen van Game of Thrones in april 2019 op de beeldbuis verschijnt!