Game of Thrones is misschien wel de meest spraakmakende televisieserie van de afgelopen vijftig jaar. Geen show maakt zo veel los als de visuele vertaling van deze boeken. Wat te denken van Battle of the Bastards, de ondergang van Hodor of  de Giant die met zijn Mammoet voor de poorten van de Night Watch verschijnt?  Om over de explosie van Cersei of het verlies van Viserion maar te zwijgen..

Hoewel er niks beters is dan een ellenlange serie die je tot diep in de nacht kunt bingen, heeft zo’n grote productie ook één nadeel! En dat is het eeuwige wachten op een nieuw seizoen. Om het laatste seizoen toch nog maar eens te hypen is er een Teaser online geknald die het geheugen weer even opfrist! Check deze Promo Trailer voor het achtste seizoen van Game of Thrones:

Game of Thrones

Het is nu net iets meer dan een jaar geleden sinds de finale van het vorige seizoen. De trailer vertelt dat het belangrijkste en grootste seizoen nu gaat komen. Alles van de voorgaande seizoenen komt nu samen in een epische finale. Dit wordt benadrukt door alle flashbacks die we zien. De trailer eindigt met de confrontatie waar we allemaal op wachten. Jon Snow, de echte (soort van) eigenaar van de troon, tegen de Night King. Winter lijkt eindelijk hier te zijn, en met ‘hier’ bedoelen we april 2019. HBO onthulde deze maand onlangs, maar blijft ons nog altijd nieuwe beelden schuldig!

Voor degenen die de boeken niet hebben gelezen is het maar de vraag hoe het epische gevecht om de troon van Westeros gaat eindigen: wie gaan er dood, wie blijven leven, wie gaan we naakt zien? Allemaal vragen waar we helaas nog even op moeten wachten. Als je Game of Thrones niet alleen kijkt voor de rollende hoofden en naakte lichamen kan je ons oude bericht lezen over de politieke boodschap die volgens George R. R. Martin in Game of Thrones zit.