Terwijl de wachttijd op het laatste seizoen nog tot ergernis toe veel geduld vraagt, heeft HBO officieel bevestigd dat de fantasy-masterclass een langer leven beschoren is met een prequel! In het statement dat het vervolg van de immens populaire show garandeerde luidde een mysterieuze beschrijving van de nieuwe show als volgt:

“Duizend jaar voordat de gebeurtenissen van Game of Thrones plaatsvonden, toont de serie de afdaling van de wereld van de helden uit de gouden eeuw tot in het donkerste uur. En slechts één ding is zeker: van de gruwelijke geheimen van de geschiedenis van Westeros tot de ware oorsprong van de white walkers, de mysteries van het Oosten tot de legende van Starks … het is niet het verhaal waarvan we denken dat we het weten.”

happy game of thrones GIF

Prequel

HBO-president Casey Bloys spreekt ook over een scheiding tussen de twee shows: “We gebruiken het laatste seizoen niet om een ​​nieuwe show of iets dergelijks te lanceren!” We mogen in ieder geval aannemen dat het werk in goede handen is, waar George R.R. Martin en Jane Goldman werken aan een proefaflevering! Toch wel gerenommeerde namen in de game zijn, niet?

Aangezien alle focus nu eerst nog ligt op het laatste seizoen van Game of Thrones, wordt er nog geen woord gerept over een releasedatum. Het is dan ook niet meer dan logisch om iedereen een beetje op adem te laten komen, hopelijk hebben we dat allen nodig.