Mocht je nog steeds denken dat succesvolle ondernemers uitsluitend grijzende mannen in dure maatpakken in eveneens dure wagens met een privéchauffeur zijn, check dan even deze dame. Marianna van Leeuwen is namelijk het type ondernemer wat in geen opzicht voldoet aan dat achterhaalde beeld. Naast hard werken geniet ze vooral van haar succes en is ze vaker buiten dan binnen de landsgrenzen te vinden.

Eén van Nederlands meest knappe onderneemsters

Het leven van de 21-jarige onderneemster laat zich het beste omschrijven als meer dan interessant. Veel reizen, varen op dure jachten en het bezoeken van clubs. Klinkt interessant, maar er moet ook geld worden verdiend. Laat dat nou net een van haar grootste talenten zijn. Dat Marianna van Leeuwen daarnaast ook nog onvoorstelbaar mooi is werkt uiteraard in haar voordeel. Dat wil overigens niet zeggen dat zich zomaar laat inpalmen. Een man die dat denkt komt al snel van een koude kermis thuis.

Droomleven

Met iedere dag uit eten, varen  en netwerken (lees: uitgaan) lijkt het leven van ondernemer Marianna van Leeuwen een droom. Tot op zekere hoogte klopt dat ook wel en dat leidt vaak tot leuke bijzaken zoals haar eigen serie op Videoland. Het betekent ook dat ze haar plekje in Nederland, ze komt uit Bodegraven, maar weinig ziet. Reizen neemt namelijk veel tijd in beslag en dit jaar staat de teller al op veertig vluchten. Je zal haar echter niet horen klagen en dat komt vooral door de mooie plaatsen op aarde waar ze kan verblijven. Zo is ze vaak in Dubai te vinden en werkt ze bij voorkeur vanaf haar favoriete locatie aan het zwembad. “Hier, op mijn ligbed met mijn laptop bij de hand werk ik het liefst”, vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Kijk op het leven veranderd

Dat deze manier van leven niet voor elke 21-jarige vrouw is weggelegd beseft ze maar al te goed. Het betekent ook daar de manier waarop ze naar mannen kijkt veranderd. Dat bleek al duidelijk uit de documentaire ‘Hans betaalt de schade’. In de documentaire krijg je als kijker een duidelijk beeld van de rolverdeling in Dubai. Het is de wereld van ‘Hand en Grietje’, waarbij Hans symbool staat voor de succesvolle zakenman die zich graag laat omringen door ‘Grietje’, het symbool voor de vrouw. Kortom, een verhaal over succes, geld en rijkdom op jonge leeftijd.

Zevendaagse werkweek

Dat Marianna van Leeuwen in dat wereldje terecht is gekomen heeft ze te danken aan haar drive om te slagen. Terwijl leeftijdsgenoten studeren en een bijbaantje hebben, geniet de onderneemster van het leven. De basis legde ze daar al op 17-jarige leeftijd voor met de lancering van haar eigen kledinglijn. Zo’n vier jaar later heeft ze de leiding over drie bedrijven en werkt ze fulltime. Neem dat overigens ook letterlijk, ze is zeven dagen per week in de weer. Dat betekent niet dat ze zichzelf geen vakantie gunt, dat doet ze juist wel, maar in tegenstelling tot de gemiddelde werknemer kan ze zelf bepalen wanneer ze er even tussenuit gaat.

Vaker in Dubai dan in Bodegraven

Marianna van Leeuwen weet echter ondanks haar succes wel dat het haar niet is komen aanwaaien. Op haar social media plaatst ze dan ook trots de items die ze zich kan veroorloven: van een extreem luxe stoel en een Louis Vuitton tas tot een Rolex horloge en designerkleding. Als je hard werkt is alles haalbaar. Dat betekent in haar geval dat ze veel moet reizen voor haar werving- en selectiebureau, een kledingwebshop en een hostessbureau. Het onderhouden van zakelijke contacten is daarvoor belangrijk en dus zit ze vaker in Dubai dan in Bodegraven.

Splitten doet Marianna van Leeuwen niet

Zaken doen in Dubai betekent in het geval van de onderneemster dat ze veel in restaurants dineert. Dat is net even anders dan in Nederland zegt Marianna van Leeuwen in een interview met het AD. Terwijl het in Nederland heel normaal is dat de rekening wordt gedeeld, is het in Dubai een standaard gegeven dat de man de rekening betaald. Voor de onderneemster is dat de normaalste zaak van de wereld en ze begrijpt dan ook niet waarom het ‘splitten’ gemeengoed is geworden in Nederland. Voor haar zou dat juist een reden zijn om de man in kwestie niet meer te willen zien. In haar belevenis is het delen van de rekening een belediging voor vrouwen. Mocht je dus menen een kans te maken om haar te versieren, zorg dan voor een goed gevulde bankrekening.