Natuurlijk er niks mis mee om af en toe een paar baantjes te trekken in het lokale zwembad. We kunnen ons echter goed voorstellen dat het je na een paar keer wel voor gezien houdt. Het zwembad blijft namelijk gewoon een zwembad. Niks meer en niks minder. Wil je toch lekker kunnen zwemmen, maar mag het allemaal wel wat spannender zijn, vlieg dan even op en neer naar Dubai. De Deep Dive Dubai is met een diepte van zestig meter namelijk niet voor angsthazen weggelegd. Zie hier het diepste zwembad ter wereld.

Dubai heeft het

Dat zwemmen gezond is weten we inmiddels. Met een kleine dertig minuten zwemmen verlies je al snel 438 calorieën. Alle reden dus om regelmatig het water in te duiken. Voor de echte die-hards kan dat zwemmen natuurlijk niet gek genoeg zijn. Mocht je tot die groep fanatiekelingen behoren, dan kun je in Dubai helemaal los gaan in het diepste zwembad ter wereld. Dat bedoelen we dan wel in de meest letterlijke zin. Het zwembad, op zo’n tien kilometer ten zuiden van de beroemde Burj Khalifa Tower, is in één woord spectaculair te noemen. Het zwembad is namelijk zo’n zestig meter diep, en daarmee verslaat het de Britse ‘concurrent’ met tien meter.

Duiken naar de gezonken stad

Afgezien van de gigantische afmetingen, is ook de inhoud indrukwekkend. Maar liefst veertig miljoen liter water gaat er in. Ter vergelijking: je kan alleen al met deze hoeveelheid water zo’n vier Olympische zwembaden vullen. Ben je zo’n fanatiekeling die juist een kick krijgt van dergelijke zwembaden dan staat je nog een leuke verrassing te wachten. Op de bodem van het diepste zwembad ter wereld bevindt zich namelijk een gezonken stad. Denk dan overigens niet aan een replica van Atlantis, maar eerder aan zaken als verlaten auto’s, een appartementengebouw, een straat en een voetbaltafel waar je overigens gewoon op kunt spelen. Bijzonder fascinerend dus.