Russen kunnen er wat van. Hoewel de oude Vladimir Poetin zijn hete concurrentie heeft weten te verslaan zit het land niet stil. Als deze Oost-Slavische etnische groep niet te druk is met het adopteren van beren, of het kopen van dolfijnen voor het leger brengen ze wel een stukje cultuur naar je beeldscherm. Hoewel auto’s en vakmanschap niet het eerste is wat te binnen schiet bij dit volk zijn de Russen bij deze onderwerpen niet op hun achterhoofd gevallen. Het Russische bedrijf Aviar laat zien dat dit Wodka drinkende volk concurrentie kan bieden aan autobedrijf Tesla. De Aviar R67 hybride musclecar is een snelle milieuvriendelijke bak die iedereen laat zeggen: гонка в водочный магазин?

Aviar R67

De Aviar R67 heeft 840 pk, gaat van 0 naar 100 in 2.2 seconden en heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Deze hybride auto heeft een rijbereik van 507 kilometer. Het ontwerp van dit Russische kunstwerk is gebaseerd op de Mustang. Deze hybride auto is hierdoor een mix tussen oud design en moderne technologie. De auto heeft een sport- en racemodes waarmee een achterspoiler vleugel naar buiten wordt geduwd. Als we de website moeten geloven lijkt de auto dus geschikt voor curling. Dat kunnen we niet snel zeggen over de Lamborghini Aventador S Roadster. Russische superauto’s zijn al vaker langsgekomen op de website. zo is de Marussia B2 al een keer langsgekomen in een top 10 lijst. Toch zijn we in het westen niet bekend met Russische autofabrikanten. Gaat de Aviar R67 daar verandering in brengen? Wij hebben in ieder geval degoede hoop.

Aviar R67 gewoonvoorhem 2 Aviar R67 gewoonvoorhem 4 Aviar R67 gewoonvoorhem 5 Aviar R67 gewoonvoorhem 6 Aviar R67 gewoonvoorhem 7 Aviar R67 gewoonvoorhem 3