Lamborghini heeft een nieuwe sportwagen uitgebracht. Is het een geweldige aanvulling voor de Lamborghini familie of een veel te dure nutteloze toevoeging? Tijd om met een kritisch oog te kijken naar deze nieuwe sportwagen.

Aventador S Roadster

Een prijskaart van 460.247 euro is niet niks. Wat krijg je voor dit bedrag? De Aventador S Roadster heeft vierwielaandrijving, 740 pk, knalt van 0 naar 100 in slechts drie seconden en bereikt een topsnelheid van 350 kilometer per uur, om je vingers bij af te likken. Dit is een auto van de toekomst. De auto zit vol met knoppen, schakelaars, toeters en bellen. Van meer dan de helft zal je er nooit achter komen wat ze doen. Plek om spullen te bergen is niet aanwezig, maar wie deze auto kan betalen zal als grootste object toch alleen golfclubs vervoeren.

Lamborghini roadster S gewoonvoorhem Lamborghini gewoonvoorhem 5 Lamborghini gewoonvoorhem 4

Uiterlijk

Deze felblauwe auto lijkt niet verkeerd in een sciencefiction film. De body zit vol strakke hoeken. Aan de achterkant zit doorzichtig glas wat een deel van de motor laat zien. Of het uiterlijk van de auto mooi is, is subjectief. Zelf vinden we de futuristische strakke hoeken zeker het omkijken waard. Geen fan van de felblauwe kleur? De fabrikant biedt op hun website de auto in meerdere kleuren aan. De bestuurder van deze auto zal zeker niet onopgemerkt door het verkeer gaan.

Lamborghini gewoonvoorhem 2 Lamborghini gewoonvoorhem 1 Lamborghini gewoonvoorhem 3

Aanrader?

Als je de kans hebt, rijd er dan zeker één keer in rond. Als je hem kan betalen, dan zeggen we nee. De topsnelheid ga je nooit halen op reguliere wegen. Ook zijn er andere mooie alternatieven. Zo kan je een een Aston Martin DB11 Volante voor minder dan de helft van de prijs aanschaffen. Het bezitten van een Lamborghini is voor vele een onvervulde jongensdroom is en dat wil je natuurlijk wel in stijl zonder dat er een heel bouwwerk om je oor zit. Mocht je deze fijne droom verwezenlijken.