Je hebt vast weleens dat filmpje gezien waarin een beer in de bijrijder aan een motor op de russische wegen voorbij komt? Het is het straatvoorbeeld van hoe gedomesticeerd beren in onze samenleving zouden kunnen bewegen, of in ieder geval in die van Rusland! Zo tonen ook Svetlana en Yuriy Panteleenko! Het stel adopteerden Stepan de beer toen hij nog maar drie maanden oud was, nadat deze zijn moeder had verloren en in slechte conditie verkeerde.

Stepan

Inmiddels is Stephan 23 jaar en helemaal gelukkig bij zijn nieuwe gezin. De beer houdt van voetballen, planten water geven en picknicken. Hij eet dan ook elke dag 25 kg vis, groenten en eieren. Best een flinke maaltijd als je het ons vraagt, niet gek dat ‘ie er dan ook zelf voor moet werken! Kijk ‘m nou eens, de wereld kan toch zo mooi zijn:

Hoewel dergelijke filmpjes vaak voor argwaan zorgen bij dierenactivisten, want een wild dier leer je niet zomaar trucjes, geloven wij dat deze familie laat zien wat een beetje liefde kan doen; hoe wij met natuur en elkaar om zouden moeten gaan. De grote vraag blijft natuurlijk wel wat Stephan doet zodra hij geen bordje meer voorgeschoteld krijgt.. waarschijnlijk iets wat wij allen zouden doen, want diep van binnen zijn we toch allemaal beesten?