Een nieuwe schitterende Lamborghini is altijd leuk in je garage. Sommige auto’s zijn echter tijdloos. Deze zullen altijd een warme plek in ons hart houden, zelfs al zijn ze niet zo snel als hun hedendaagse tegenhangers. Denk bijvoorbeeld aan de Delorean, de BMW M1 en de 1967 Chevrolet Corvette Sting Ray om er maar een paar te noemen. De 1969 Ford Boss 429 Mustang mag je ook gerust in dit rijtje plaatsen. Elke fanaat houdt wel een plek in zijn garage vrij voor deze auto’s. Nu is er één probleem: deze klassieke auto’s zijn niet meer in productie. Het Amerikaanse bedrijf Classic Recreations komt ons gelukkig tot redding. Zij maken heruitgaven van de iconische klassieke auto’s, waaronder ook de 1969 Ford Boss 429 Mustang.

1969 Ford Boss 429 Mustang

Classic Recreations heeft een officieel gelicenseerde reproductie gemaakt. Deze auto is niet helemaal gelijk aan het origineel. Het verschil zit hem onder de kap. Dit beest is de bezitter van een speciaal gebouwde 546ci crate engine. Hierdoor heb je beschikking over 815 pk. Andere upgrades zijn Centerforce DYAD twin disc remschijven, speciaal ontworpen racewielen, nieuwe stoelen en heel belangrijk: airco. De auto heeft ook een geluidsinstallatie, maar wie gaat muziek luisteren als je in deze oncontroleerbare machine over de weg vliegt? Het geluid van de motor is alle muziek die je nodig hebt. Je zou deze schitterende wagen nu ook al direct kunnen kopen voor een magere 249.000 dollar.

1969 Ford Boss 429 Mustang gewoonvoorhem2 1969 Ford Boss 429 Mustang gewoonvoorhem 3

Dus doe je stoerste leren jas aan, steek een sigaret op. Nee, schrap dat, roken is slecht. Dus doe je stoerste leren jas aan, inhaleer een paar keer met die vape en zeg het met ons: I feel the need, the need for speed. We weten dat die zin niet uit een auto film komt, maar wat maakt het uit. Als je achter het stuur zit van dit bakbeest is er nog maar één ding dat telt: snelheid. sneller, steeds sneller, totdat de angst voor de dood wordt overstegen door het genot van leven.