Cars & Bikes

Ultieme klassiekers: 1967 Chevrolet Corvette Sting Ray

Onlangs zagen we al een aantal klassieke wagens langskomen, waaronder deze schitterende Lamborghini Countach, deze Ferrari Daytona of deze Triumph TR4 die nadat hij werd gevonden volledig werd opgeknapt. Auto’s als deze zie je steeds minder en dat komt omdat ze natuurlijk niet meer gemaakt worden. Zo nu en dan verwisselt zo’n iconische wagen van eigenaar en dat is eigenlijk hét moment dat je alert moet zijn. Deze auto’s worden meestal verhandelt via een gerenomeerd veilinghuis. Zo ook deze 1967 Chevrolet Corvette Sting Ray.

Chevrolet Corvette Sting Ray

De Chevrolet Corvette Sting Ray is een icoon. De auto kent een rijke geschiedenis en is misschien wel Chevrolet’s bekendste model. Waar wij de hedendaagse Corvette’s kennen van hun typeaanduiding (C5, C6 en C7), daar is de C2 omgedoopt tot de Sting Ray. Een auto die vanwege de ‘staart’ aan de achterkant de bijnaam ontving.

Alhoewel de nieuwe Corvette’s allemaal gezien worden als Sting Rays, is het C2 model misschien wel de meest bekende uit de familie. Het model werd voor het eerst geïntroduceerd in 1963 en kende een levensduur van ongeveer vier jaar. Het model heeft in die periode enkele wijzigingen mogen ontvangen en eindigde in 1967 met bestaan in de toenmalige vorm.

Van die specifieke Sting Ray, die uit 1967, daar is er nu weer eentje van te koop. RM Sotheby’s zal aan het eind van dit jaar een prachtig exemplaar veilen. Als je de foto’s bekijkt kun je rustig concluderen dat deze auto hoge ogen zal gooien op de veiling. We zijn zeer benieuwd naar de uiteindelijke hammer price van deze iconische bolide. Tot dan, genieten van de foto’s.

Bron: MAN MAN