Ja we weten het, ondanks deze zuidelijke windstroom gaan we de winter in en komt de tijd voor geinige, zomerse waterpraktijken ten einde. Spreekwoordelijk gezien kun je met deze Delorean Hovercraft echter gaan waar je wil, dus wat te denken van 3 maanden back to the future? De zomer in! Kijk ‘m nou eens gaan:

Delorean Hovercraft

We hebben het hier over een handgemaakte hovercraft die tussen 2008 en 2012 op maat is gebouwd en voortdurend is verbeterd. De Hovercraft is gebaseerd op de blauwdrukken voor de Universal Hovercraft UH-13PT uit de film. Om kosten en gewicht te besparen is de Delorean body gemaakt van piepschuim, gewikkeld in glasvezel en geverfd met metallic lak. De 36 “stuwkrachtventilator wordt aangedreven door een 23 pk sterke Briggs & Stratton Vanguard-motor, waar de liftventilator (met een diameter van 60 centimeter) zijn kracht haalt uit een B & S 875 Professional.

Delorean Hovercraft 1 DeLorean Hovercraft 5 DeLorean Hovercraft 2 DeLorean Hovercraft 4 DeLorean Hovercraft 3

De romp van het vaartuig zweeft ongeveer 20 centimeter over het oppervlak en kan over vrijwel alles vlak zweven: land, water, ijs, sneeuw, zand, asfalt, enz. In goede omstandigheden behaalt ‘ie een topsnelheid van 31 km/u. Oké, wellicht gaat ie dan toch hard genoeg om terug de tijd in te gaan, maar met een verwarminkje erin kun je er toch ook gewoon mee over de sneeuw glijden? Voor 45.000 USD wensen we je veel plezier (op eBay)!

DeLorean Hovercraft 6 DeLorean Hovercraft 7 DeLorean Hovercraft 8