Je was er waarschijnlijk niet echt mee bezig, maar volgend jaar maart worden in Rusland de presidentsverkiezingen gehouden. Nu denk je misschien dat deze door de huidige opiniepeilingen, corruptie of andere lugubere praktijken al wel beslist zijn, maar dat de Russische tv-persoonlijkheid Ksenia Sobchak een gooi naar het presidentschap gaat doen maakt het toch net iets spannender!

Sobchak is namelijk 35 jaartjes jong en wordt door het blad Vogue vergeleken met de Amerikaanse Paris Hilton. Can you tell?

In haar eigen televisieshow Sobchak Live kondigde de blonde schone haar kandidaatschap aan. Ze is het zat dat telkens dezelfde politici zich kandidaat stellen. Omdat kandidaten volgens de russische wet 35 jaar of ouder moeten zijn, is dit het juiste moment om in te stappen – ze is sinds 2012 actief in de politiek.”Toen ik achttien was en aan de universiteit studeerde, werd Vladimir Poetin de president van Rusland. Kinderen die in dat jaar zijn geboren mogen nu zelf stemmen. Denk daar eens over na.”

Een pikant detail is nog wel dat Poetin zijn heerschappij te danken heeft aan niemand minder dan de vader van Ksenia: Anatoli Sobchak – als burgemeester van Sint Petersburg huurde de beste man in de jaren negentig Poetin in als bestuurder van de stad.