Wealth

Dit is het vermogen radio-dj van Giel Beelen

vermogen van Giel Beelen

Dj en radio – bij het horen van die woorden komt er gelijk één naam naar boven: Giel Beelen. Met zo’n naamsbekendheid móét je haast wel een dikke bankrekening hebben, of niet? Dit is het vermogen van Giel Beelen.

Giel Beelen in een notendop

Giel begon als kind radio te maken op zijn kamer. Hij heeft later in Haarlem (zijn geboorteplaats) gepresenteerd voor een kinderprogramma van de lokale omroep Haarlem 105. Zijn eerste betaalde werk was als geluidstechnicus bij Radio 10.

Zijn radiocarrière begon pas echt te ontpoppen in 1997 toen hij de nachturen volmaakte als dj voor 3FM. Na een aantal jaren stapte hij over naar de middag- en de avondshow. In 2004 begon hij te draaien voor de ochtendshow op 3FM. Deze show presenteerde hij tot 2017. Maar we kennen hem natuurlijk niet alleen van de radio. Op televisie presenteerde Giel verschillende programma’s zoals de 3FM Award en De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In dat programma was hij zowel presentator als jurylid. Zou deze uitgebreide CV het vermogen van Giel Beelen flink hebben gespekt?

View post on Instagram
 

Transfertje gemaakt

Na twaalf jaar presenteren van de ochtendshow voor 3FM vond Giel het tijd voor wat anders. In augustus 2017 begon hij de Veronica ochtendshow te presenteren. Sinds oktober 2020 is Giel te horen op NPO Radio 2. Na een jaar lang elke werkdag te draaien tussen 04:00 tot 06:00 is hij nu elke werkdag tussen 22:00 en 00:00 te horen met het programma ‘Giel’.

Alles uitgegeven

Je zou denken dat Giel ondertussen dik miljonair is met zijn succesvolle radiocarrière. Maar daar kun je je nog eens flink in vergissen. Natuurlijk heeft Giel dikke poen gekregen voor zijn draaikunsten. Ter beeldvorming: bij Talpa verdiende hij dan ook zo’n 250.000 euro per jaar. Maar het geld wat de dj binnen kreeg ging er altijd heel snel weer uit. Dat kwam het vermogen van Giel Beelen niet ten goede. ”Van die miljoenen euro’s is helemaal niets over”, vertelt Giel in de online videoserie RoddelPraat. ”Ik heb het allemaal verpatst. Ik ben gewoon fucking duur uiteten geweest, op  hele dure vakanties gegaan en ik heb ook mensen ingehuurd. Ik zal je zeggen: ik ben een bedrijfje begonnen en dat was echt een slecht plan. Ik heb gewoon veel te veel geld uitgegeven.”

View post on Instagram
 

Salarisverlaging

Naast het feit dat de 45-jarige Haarlemmer veel uitgaf, heeft hij sinds de overstap naar NPO ook nog is een flinke salarisverlaging gekregen. Giel moet nu genoegen nemen met zo’n 70.000 euro per jaar. Hij geeft aan dat hij veel moeite heeft met het aanpassen aan zijn nieuwe salaris en dat hij vaak nog een deel van de maand moet zien te overbruggen als hij zijn maandsalaris heeft opgemaakt. Giel had het volgende te zeggen in het praatprogramma: ”Ik had beter kunnen sparen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb gewoon echt gestrooid ermee.”

De presentator (Dennis Schouten) had daar achteraf nog wat op te zeggen ”Je hebt het allemaal opgemaakt, maar jij verdiende een half miljoen per jaar! Ik heb nog nooit een half miljoen bij elkaar verdiend.” Giel heeft achteraf spijt van het flinke gat in zijn hand. “Ja, ik heb echt lol gemaakt, maar mijn poen is er helemaal doorheen.”  Maar goed, 70.000 euro verdienen voor twee uurtjes radio maken per dag, dan heb je het, als het goed is, zo slecht nog niet.