Wealth

Dit is het vermogen van Rob de Nijs

vermogen Rob de Nijs

Nederlandse zanger Rob de Nijs maakte woensdagavond een einde aan zijn 60-jarige carrière. Hij gaf zijn allerlaatste concert in de Ziggo Dome. Na zo’n lange zangcarrière moet je haast wel wat geld bij elkaar hebben gezongen. Hoe zit het met het vermogen van Rob de Nijs?

Afscheidsconcert Rob de Nijs

De 79-jarige zanger kondigde noodgedwongen zijn afscheid aan na het krijgen van de ziekte van Parkinson. Rob had grote plannen, hij wou het liefst nog één keer een tournee doen om afscheid te nemen van zijn fans. Maar door de pandemie is daar niks van terecht gekomen. Hoewel het uiteindelijk niet van een afscheidstournee is gekomen, heeft de geboren Amsterdammer toch nog een afscheidsconcert kunnen geven voor zo’n 17.000 man. Zou Rob de Nijs met dit optreden zijn vermogen nog een beetje hebben kunnen spekken?

View post on Instagram
 

Wat is het vermogen van Rob de Nijs?

Rob is er altijd open over geweest dat hij niet voor het sparen is gemaakt. Na zijn 45 albums, 100 singles en ruim 30 gouden en platina platen, kan hij nou niet echt spreken over een dikke bankrekening. ‘Als ik er morgen mee stop, dan ben ik de dag erna blut,” vertelde hij ooit in het Vlaamse tv-programma: Buurman, wat doet u nu? Rob de Nijs is met zijn vermogen dus geen miljonair zoals André Hazes of Tino Martin. En het geld dat de inmiddels 79-jarige wel verdiende gaf hij gelijk weer uit. Maar nu zou de geboren Amsterdammer toch wel graag een erfenis voor zijn zoontje willen hebben.

View post on Instagram
 

Zuiniger leven

Aan de verkoop van huizen heeft Rob ook geen goud geld verdiend. Na zijn scheiding van Belinda Meuldijk huurde hij langere tijd een huis in de Gelderse plaats Wekerom. Acht jaar geleden kocht hij met zijn huidige vrouw Henriëtte in Bennekom een luxe vrijstaande woning voor 675.000 euro. Toen ter tijd staken ze er bijna een ton aan eigen geld in. Sindsdien leeft het stel zuiniger. ”Toen corona kwam, dacht ik wel: had ik nou maar wat rustiger aan gedaan”, vertelt Rob de Nijs aan dagblad Trouw. “Ik ben in mijn leven geloof ik één dag miljonair geweest; toen de zon opkwam, was de belastingdienst alweer langs geweest.” De afgelopen tijd is Rob bezig geweest met andere manieren om zijn vermogen en de financiële toekomst van Julius, zijn 10-jarige zoontje, te verbeteren. ‘Er zijn wat projectjes waarover ik nog niet veel kan vertellen, maar die er wel voor gaan zorgen dat mijn jongste zoontje goed te eten krijgt en leuke dingen kan doen.”