Actueel

Lekker man! Zoveel gaat VI-trio per aflevering verdienen

salaris Vandaag Inside per aflevering

De mannen van Vandaag Inside kunnen hun geluk niet op. Een lucratieve deal met Talpa is zo goed als rond. Zoveel gaan de mannen van Vandaag Inside, René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee, straks per aflevering verdienen.

Kijkcijferkanon Vandaag Inside blijft knallen

Het kijkcijfer kanon Vandaag Inside blijft langer op de buis. Ondanks de vele commoties en het meermaals dreigende ‘stekker eruit’, is de (kijkkanons)kogel bijna door de kerk. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zijn er bijna uit met ome John. Er is sprake van een lucratief contract: de mannen van Vandaag Inside gaan namelijk een riant salaris per aflevering opstrijken.

Lucratief contract in het vooruitzicht

Wilfred Genee zat onlangs in Business Class, het tv-programma van Harry Mens, en deed daarin een boekje open over de contractonderhandelingen. “Hoe is het met je contract eigenlijk?”, zo vraagt Harry Mens recht op de man (Wilfred Genee, red.) af. “Oh, je gaat gelijk voor de scoop, hè?”, antwoordt Wilfred Genee. “Nou, ik kan bij jou vertellen dat we er in principe uit zijn.”

Daarop vraagt Harry door, want hij (en heel Nederland) wil weten hoe de vork in de steel zit. Zijn de mannen eruit, of zijn ze er niet uit? “We zijn er uit”, antwoordt Wilfred Genee. “Nou ja, ik heb het opgestuurd gekregen. Maar ik moet het nog even goed nakijken allemaal. Als alles erin staat wat ik ben overeengekomen en wat is toegezegd, kunnen de handtekeningen worden gezet. Ik verwacht nu dat alles binnen een paar dagen rond is.”

Watch on YouTube

Hoeveel gaan de mannen van Vandaag Inside per aflevering verdienen?

Nu de hamvraag: wat voor een salaris kunnen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen opstrijken? Volgens het Algemeen Dagblad krijgen de mannen van Vandaag Inside een lucratief contract met een duur van twee jaar en een optie voor een derde jaar. Daarbij spaart John de Mol kosten noch moeite voor de felbegeerde kijkcijferkanonnen. Zo krijgen de mannen van Vandaag Inside een salaris van 1,2 tot 1,4 miljoen euro op jaarbasis.

Deze jaarlijkse verdiensten zorgen voor een riant salaris dat de mannen van Vandaag Inside per aflevering opstrijken. De mannen zijn over het algemeen van halverwege januari tot juni en vanaf augustus tot en met half december bijna dagelijks te zien op televisie. Buiten de zomerstop van twee maanden en winterstop van ongeveer een maand om, sieren zij dus pak en beet negen maanden de buis. Omgerekend zijn dat 39,1 weken uitzendtijd. Doe dit keer vijf afleveringen per week, en je komt op zo’n 195 afleveringen uit. Dat betekent dat de drie heren van Vandaag Inside tussen de 6.150 euro en 7.180 euro aan salaris per aflevering verdienen. Daar kan het vermogen van Johan Derksen, het vermogen van Wilfred Genee en het vermogen van René van der Gijp aardig mee worden gespekt.

Lekker man!

Header: Mediacourant.