Entertainment

Dit is het vermogen van VI-analist Johan Derksen

vermogen Johan Derksen

Een van de meest besproken tv-persoonlijkheden aller tijden: Johan Derksen. Derksen, vaste gast aan de VI-tafel, ligt vaak onder vuur om zijn controversiële uitspraken. Het zal echter niet lang meer duren of de bromsnor verdwijnt van het scherm. VI-kijker of niet, het kan je niet zijn ontgaan. Onlangs liet hij namelijk weten zijn contract bij Talpa uit te dienen en vanaf medio 2022 te stoppen als tv-analyticus. In al die jaren tijd heeft hij veel geld bij elkaar gesprokkeld, maar hoeveel eigenlijk in totaal? Wij zochten uit wat het vermogen van Johan Derksen is.

De bromsnor ligt vaak zwaar onder vuur

Johan Derksen, ook wel De Bromsnor genoemd haalt regelmatig het (show)nieuws met zijn controversiële uitspraken. We kennen de oud speler vooral als TV-voetbalanalist. Eerst met het programma VI, bij RTL, waar zij na ophef zijn vertrokken naar Talpa. Hier zit Derksen wekelijks aan tafel met Renee van der Gijp en presentator Wilfred Genee. Door naar het vermogen van Johan Derksen.

Het vermogen van Johan Derksen

Het vermogen van Johan Derksen komt vooral vanuit zijn riante salaris. Naar verluid zou hij bij Talpa meer verdienen dan hij bij RTL deed, namelijk  €500.000 per jaar. Uiteraard moeten hier nog belastingen af, maar ook de netto €240.000 die Derksen overhoudt aan zijn tv-optreden is een behoorlijk pak geld. Naast zijn VI-inkomen doet Johan hier en daar reclamewerk, iets waarvan hij de opbrengsten vaak doneert aan het goede doel voor kankeronderzoek.

View post on Instagram
 

De vraag bij velen (vriend en vijand) rijst dan ook wat het totale vermogen van Johan Derksen is. Johan zelf zegt niet veel om geld te geven, iets wat misschien ook makkelijker gaat als je er veel van hebt? Volgens zakenblad Quote zou Derksen in 2016 een geschat vermogen van 1 miljoen euro hebben. Iets wat hem in theorie miljonair maakt.

Met zijn gestegen salaris bij de overstap van RTL naar Talpa zal het de afgelopen jaren alles behalve afgenomen zijn. Zo veel als het vermogen van scheidsrechter Björn Kuipers is het niet, maar Derksen heeft financieel gezien niets te klagen.