Gear

5 tips om geld te besparen

geld besparen tips

Het leven wordt steeds duurder in Nederland, waarschijnlijk heb je dat de laatste tijd al een beetje gevoeld, althans, je portemonnee. Tijd om het tij te keren: met deze vijf tips ga jij geld besparen!

Neem cash mee in plaats van online geld

Je gaat op stap met je maten, het is gezellig, je hebt een paar drankjes op. Dan gaat alles al snel een stukje makkelijker. Zoals contactloos betalen met je pinpas bijvoorbeeld… De volgende dag besef je dat je toch meer hebt uitgegeven dan je zou willen. Gelukkig heb je daar een hele simpele oplossing voor. Bedenk voortaan voordat je ergens heen gaat hoeveel je van plan bent om uit te geven en neem dat bedrag gewoon mee aan cash. Gegarandeerd dat je zo nooit over jou bedachte limiet heen gaat!

Tips om geld te besparen: begin met sparen

Door te beginnen met sparen bespaar je ook gelijk je geld. Zo raadt NIBUD aan om tenminste tien procent van je netto salaris opzij te zetten als buffer. Als je voor jezelf aan het begin van elke maand een bepaald bedrag apart legt, wordt je automatisch gedwongen om zuiniger te zijn met het overgebleven geld. Niet alleen bespaar je geld hierdoor. Je houdt ook gelijk meer over.

Schrijf dingen op

Eén van de tips om geld te besparen is dingen opschrijven. Doordat het opschrijven en bijhouden van wat je allemaal uitgeeft hou je overzicht voor jezelf. Je staat hierdoor nooit meer tegenover ongewenste verassingen die je zeer waarschijnlijk wel altijd hebt als je niks bijhoudt. Naast het feit dat je meer inzicht krijgt met wat je allemaal kan uitgeven, creëer je ook een stukje rust voor jezelf.

Word handiger

Iedereen geeft al snel geld uit aan kapotte spullen of reparaties. Als je bijvoorbeeld een lekke band hebt ga je gelijk naar de fietsenmaker. Ja, natuurlijk is het makkelijker, maar het kost je wel iedere keer geld. Tegenwoordig kan YouTube je allergrootste vriend zijn met dit soort dingen.

Pak vaker de fiets

En als je dat bandje dan weer keurig hebt geplakt, maak er dan ook gelijk gebruik van. Tegenwoordig rijzen de benzineprijzen de pan uit. Wat meer de fiets pakken kan dus helemaal geen kwaad. Naast geld besparen is fietsen ook nog is een een stuk gezonder voor je. Twee vliegen in één klap, wat wil je nog meer?

Wie weet, spaar jij met deze tips om geld te besparen zoveel geld dat het gemiddelde vermogen van jouw leeftijdscategorie ruimschoots overschrijdt.