Hou jij van snelle auto’s, dan ben je ongetwijfeld bekend met het programma The Grand Tour. Deze show produceerde eerder al vette specials op en over een paar dagen komt daar een nieuwe toevoeging bij, die zich afspeelt in Schotland.

The Grand Tour op Amazon Prime

The Grand Tour bestaat al een tijd. Nadat Jeremy Clarkson werd ontslagen bij Top Gear, stapte hij samen met zijn maten James May en Richard Hammond over naar Amazon Prime. Daar toonden ze de snelste auto’s en bruutste circuits in The Grand Tour. Inmiddels zijn ze bij seizoen vier aanbeland. Voor dat seizoen doen de mannen het een stukje anders en focussen ze op vette avonturen die zich over de gehele wereld afspelen. Eerdere specials toonden ons namelijk al Madagascar en Vietnam. Het wachten was, na Seamen en A Massive Hunt, op een nieuwe special. En die zal binnenkort al te zien zijn.

The Grand Tour

Schotland wordt nieuwe locatie

Het is voor het team achter The Grand Tour vast even wennen geweest toen ze begonnen aan de productie van de nieuwe special. Doordat het team moeilijk kon reizen, besloten ze om de nieuwe special dicht bij huis te laten afspelen. Dat leverde een nieuwe special op met de naam Lochdown. Je raadt het al: de mannen reisden af naar Schotland. Daar vind je onder andere het grote (en bekende) meer van Loch Ness. De mannen rijden in de nieuwe special van Edinburgh naar de Outer Hebridies.

Dit is wanneer je The Grand Tour kan zien

Rokende motoren, scherpe bochten, hoge snelheden en vooral heel veel humor. De trailer laat zien dat de mannen weer net zo op dreef zijn als in de eerdere specials. De show krijgt niet voor niets een 8.7 op IMDb. Benieuwd geworden naar de special? De nieuwe Grand Tour is vanaf 30 juli te zien via Amazon Prime. Dat is overigens ook de datum dat de Netflixdocu over auto-ontwerper John DeLorean uitkomt. Extra genieten voor de autoliefhebbers dus.