John DeLorean is onlosmakelijk verbonden met dé auto. Uiteraard hebben we het hier over het legendarische voertuig uit Back to The Future. Sinds de film uitkwam in 1985 werd de auto, en daarmee ook John DeLorean, steeds bekender. Tegelijkertijd had zijn succes ook een grote keerzijde. In de documentaire Myth and Mogul: John DeLorean staat zijn rise and fall centraal. Netflix komt binnenkort met de docu.

John DeLorean documentaire op Netflix

Iedereen die is opgegroeid met de film Back to the Future kent dé auto maar al te goed. Het voertuig met deuren die omhoog kunnen worden geschoven heet de ‘DeLorean’ en is daarmee overduidelijk vernoemd door de technische ingenieur die de auto ontwierp. Door de film zou de auto ongelofelijk populair geworden zijn. In de documentaire Myth and Mogul: John DeLorean ziet het daar ook naar uit aan het begin. Men investeert veel geld in John’s droom, hij krijgt een knappe vrouw en lijkt helemaal on top of his game te zijn. Dan neemt de documentaire echter een wending.

John DeLorean

In één klap alles kwijt

Niet alleen vallen de verkoopcijfers van zijn ontworpen auto tegen, maar ook wordt John DeLorean aangeklaagd in een aantal flinke rechtszaken. Zo werd hij ervan beschuldigd grote ladingen cocaïne te smokkelen. In de documentaire komen er mensen aan het woord over deze rumoerige periode uit het leven van de auto-ontwerper. Onder andere zijn zoon verteld hoe bepaalde gebeurtenissen tragisch voor hem waren. Van het ene op het andere moment dreigt hij alles kwijt te raken.

Releasedatum van de docu op Netflix

Ben jij benieuwd naar het turbulente leven van de ingenieur? Check de documentaire dan binnenkort op Netflix. Vanaf 30 juli staat Myth and Mogul: John DeLorean online. We kunnen binnenkort ook nog een andere documentaire verwachten op Netflix. Dat is Shiny Flakes: Teenage Drugs Lord over het drugsimperium van de jonge Maximilian Schmidt.