Squid Game is dé hit van dit jaar. Onderweg om de best bekeken Netflix-serie te worden, deze nieuwe Zuid-Koreaanse serie kent alle succes van de wereld. Nu is er ook een ongevaarlijke in real-life Squid Game versie in Abu Dhabi.

Squid Game in real-life

Als je de serie hebt gekeken en je kan een beetje logisch nadenken, dan zou je liever niet mee willen doen met de Squid Games, toch? Het geld is natuurlijk wel heel verleidelijk. Maar eliminatie bij falen is een beejte onnodig en luguber. Natuurlijk zijn er altijd mensen die het alsnog willen spelen. Nou, dat kan! Als je je in Abu Dhabi bevindt tenminste.

Daar vindt nu namelijk een ongevaarlijke in real-life versie van Squid Game plaats. Het Koreaans Cultureel Centrum in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten organiseert dit evenement. Ook al hebben er honderden mensen zich aangemeld, er mogen maar twee teams van vijftien mensen meedoen.

20210915160343-56b95d488660746b3d35babc2c110044-tablet

De verschillende spellen

In totaal zullen er vijf verschillende spellen plaatsvinden: ddakji – het spel met de rode en blauwe envelop -, knikkeren, de glazen brug, de dalgona suikerkoekjes challenge en annemaria koekkoek. De organisatie heeft om verschillende redenen besloten om het touwtrekken en het finale-spel niet toe te voegen aan het evenement.

Details van het evenement

Bij de Squid Games in real-life krijgen de deelnemers dezelfde outfits als de deelnemers in de Netflix-serie. De spelleiders zullen dan ook uiteraard de welbekende rode pakken met zwart masker dragen. Het gaat wel ietsjes anders dan in de serie. Als je af gaat, leg je niet het loodje. Je moet gewoon aan de zijkant toekijken hoe je teamgenoten de rest van de spellen gaan spelen. Ook voor de winnaar is het iets anders. In plaats van een grote prijzenpot krijgen ze alleen maar de eer.