Denk aan een combinatie van The Hunger Games en de Netflix-serie 3% en je krijgt een beetje een beeld van waar de nieuwe Netflix-serie Squid Game over zal gaan.

De gestoorde serie ‘Squid Game’ komt naar Netflix

Het is al lang niet meer zo dat er alleen maar Amerikaanse en Engelse series op Netflix te zien zijn. Series zoals het Spaanse La Casa de Papel en het Nederlandse Undercover zijn daar natuurlijk perfecte voorbeelden van. Binnenkort is het ook tijd voor een nieuwe show uit Zuid-Korea. Het gaat hierbij om Squid Game. In deze nieuwe serie doen 456 deelnemers mee aan een ultieme competitie. De prijs die ze kunnen winnen is extreem groot, maar de gevolgen voor de verliezers zijn dat ook.

Gigantisch geldbedrag te winnen in gestoorde wedstrijd

Voor de 456 deelnemers is er een toepasselijke prijs: 45.6 miljard Zuid-Koreaanse won, omgerekend zo’n 33 miljoen euro . Een bedrag waarmee elk mensenleven in één klap niet meer hetzelfde is. De deelnemers doen er dan ook alles aan om te winnen. Er kan er echter maar één met de winst vandoor gaan. De verliezers gaan in Squid Game niet gewoon naar huis, maar ze gaan dood.

Wanneer is Squid Game te zien?

Gekleed in sportieve trainingspakken zien we de deelnemers rennen voor hun leven terwijl ze worden beschoten. Ook zien we kandidaten die zitten opgesloten of die andere opdrachten moeten uitvoeren. Aangezien dit pas de eerste teaser is van Squid Game, zal er ongetwijfeld nog een trailer volgen waarin we meer te weten komen over hoe het spel precies in elkaar zit. Wél is er al een releasedatum van de Zuid-Koreaanse serie bekend. Ben jij benieuwd wie het spel wint en hoe het afloopt met de verliezers? Dan kun je vanaf 17 september de 8 afleveringen op Netflix zien. Op Netflix staat overigens veel meer leuks. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de toekomstige serie Clickbait.