De tijd dat we alleen nog maar Nederlandstalige en Engelstalige films kijken ligt ver achter ons. In korte tijd is onder andere Zuid-Korea bezig met een grote opmars in de filmwereld. De Koreaanse politiethriller The Beast van regisseur Jung Ho-Lee zal zomaar eens het nieuwe grote succes kunnen worden.

Gruwelijke moord in The Beast

In The Beast staat een reeks gruwelijke moorden centraal. Twee verschillend rivaliserende detectives werken gezamenlijk met hun team aan de zaak. In plaats van samenwerken werken de twee teams elkaar juist tegen. Dat heeft alles te maken met de teamleiders. Eén probeert alles volgens ‘het boekje’ te doen, terwijl de ander het niet zo nauw neemt met de wet. Wanneer ze denken dat ze de moordenaar hebben opgepakt, blijkt The Beast alles behalve voorspelbaar. De echte moordenaar schijnt namelijk nog op vrije voeten te zijn. De persoon die ze hebben opgepakt doet expres alsof hij de dader is. Maar waarom?

The Beast

Remake van Franse film

Waarom zou iemand zich bewust voordoen als de dader van een misdrijf? Wat voor beloning hangt er aan? Dat proberen de twee politieagenten uit te zoeken. Bovendien proberen ze ook de echte dader op te sporen, voordat er nog meer slachtoffers vallen. Het plot van The Beast is eerder al te zien geweest in een film. De Franse thriller 36 Quai des Orfèvres (Department 36) draaide om een soortgelijke rivaliteit tussen politieagenten die een moord moeten oplossen. Tegelijkertijd heeft regisseur Jung Ho-Lee zichzelf veel vrijheid toegeëigend. Hierdoor wordt zijn remake spannend én origineel.

Soortgelijke filmtitels

Tussen The Beast en het origineel zijn sommige gelijkenissen te vinden, maar ook veel verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met een andere culturele achtergrond. In The Beast is dit die van Zuid-Korea. Ben jij fan van Zuid-Koreaanse films, probeer dan Parasite. De film wordt niet voor niets de beste film van 2019 genoemd.  Hou jij meer van het detectivegenre, check dan de beste detectiveseries op Netflix.