Slapen, wie houdt er nou niet van? We hebben nu nóg een reden gevonden om extra lang in je nest te blijven liggen. Volgens onderzoek maakt slaap je namelijk aantrekkelijker. Duik je bed maar weer in!

Slaap maakt je aantrekkelijker

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: slaap is enorm belangrijk voor je spieren, herstel, gezondheid, focus, groei, uiterlijk en nu zelfs voor je aantrekkelijkheid. Vrouwen vinden mannen die er goed uitgeslapen uitzien een stuk aantrekkelijker. Klinkt logisch, niet? Weg met die wallen, zoek wat eerder de lakens op en slaap langer uit.

Wetenschappelijk onderzoek naar aantrekkelijkheid na het slapen

Het Zweedse Karolinska Institutet voerde het onderzoek uit bij 23 kerngezonde mannen. Gedurende de eerste nacht mochten zij maar 5 uur slapen, de daaropvolgende 31 uur werden ze wakker gehouden. Na deze uitputtingsslag werd er een foto van ze gemaakt en mochten ze eindelijk gaan slapen. Een paar nachten daarna maakten de onderzoekers nog een foto van het panel nadat ze wel een goede nachtrust hadden gehad.

In totaal werden er dus 46 foto’s gemaakt van de 23 deelnemers. De twee verschillende foto’s van dezelfde persoon werden naast elkaar gelegd en voorgedragen aan 65 andere studenten. Zij moesten vervolgens een cijfer geven voor hoe aantrekkelijk ze die persoon vinden op de foto. Hieronder zie je een voorbeeld van de foto’s. Op de linker foto heeft de man wel genoeg geslapen, op de rechter foto niet.

Slaap aantrekkelijker

Studenten vinden uitgeslapen mannen er gezonder en aantrekkelijker uitzien

Wat blijkt? De foto’s waarop het panel wel genoeg slaap heeft gehad, werden als aantrekkelijker beschouwd. Vrouwelijke studenten vinden mannen die genoeg slapen er aantrekkelijker en gezonder uitzien. Je weet dus wat je de volgende keer moet doen als je op de versiertoer wilt gaan: slapen. Op deze manier hengel je met een beetje geluk de ene na de andere vrouw bij jou in bed. De volgende nacht hoef je dan in ieder geval niet te slapen…