Ben je bang dat je na de zoveelste misstap niet meer weg kan komen met een bos bloemen? In dat geval hebben we de ultieme goedmaker voor je. Je kan namelijk binnenkort een cruise boeken waarbij je verblijft in een vliegtuig dat meer weg heeft van een luxe vakantieresort. De Sky Cruise zou het antwoord moeten zijn op de reislust van mensen met veel te veel geld.

Conceptontwerp vliegend hotel

Verbijstering alom tot er een video verscheen met daarin het conceptontwerp van een vliegend hotel  genaamd Sky Cruise. Het ontwerp is van de hand van Hashem Al-Ghaili en wordt in feite bestuurd door een AI-systeem. Nog opvallender: het gebruikt geen traditionele brandstof. De kerosine is vervangen door een kleine kernreactor. In de praktijk zou dit dus betekenen dat het vliegtuig nooit hoeft te landen om bij te tanken.

De Sky Cruise zoals het bedenksel voorlopig is gaan heten, biedt plaats aan vijfduizend passagiers en beschikt over een twintigtal kleine kernreactoren die elk een motor aansturen. Volgens de bedenker is het minder futuristisch dan je zou denken. Sterker nog, de beste man heeft het nu al over ‘de toekomst van het vervoer’. In zijn belevenis zouden vliegtuigmaatschappijen passagiers naar de Sky Cruise moeten brengen terwijl het vaartuig dus gewoon rond blijft vliegen. Ook over het onderhoud is nagedacht: dat wordt gewoon tijdens de vlucht gedaan.

sky cruise

Geen piloten voor Sky Cruise

Volgens Al-Ghaili wordt dit de toekomst van het vliegen. Zo zouden er geen piloten nodig zijn en is letterlijk alles geautomatiseerd. Nou ja, bijna alles dan, er zullen nog altijd personeelsleden nodig zijn. Het gevaarte zou namelijk ook de beschikking hebben over meerdere zwembaden, gymzalen, bioscopen en restaurants. Het zou zelfs de perfecte trouwlocatie zijn volgens Al-Ghaili. Of het eten in dat gevaarte wel goed smaakt moeten we maar afwachten.

De apocalypse

Alhoewel het idee geweldig is, weten we nog niet of het gevaarte eigenlijk wel geproduceerd gaat worden. Aan de online reacties te zijn bestaat er nog veel twijfel over de haalbaarheid. Een reageerder liet alvast weten dat het leuk is, maar niet echt slim. “Geweldig idee om een kernreactor te plaatsen in iets dat defect kan raken en uit de lucht kan vallen.” Een ander merkte op dat dit het gevoel opriep dat het de ultieme manier is voor alle rijke mensen om zich tijdens een kernoorlog te verstoppen.”