Veel mensen denken bij een ‘sixpack’ dat het alleen draait om trainen. Maar het is veel meer dan dat. Zonder goede gewoontes krijg en behoud je absoluut geen wasbordje. Deze tips kun je gebruiken om vanuit huis te werken aan je sixpack.

Zo kweek je thuis een sixpack

Zit je veel thuis? Ook dan kun je ervoor zorgen dat je fit blijft. Wij geven je een paar tips die je kunt gebruiken in jouw weg naar een sixpack. Deze dingen helpen je om (naast het sporten) een sixpack te krijgen. Want door alleen wat crunches te doen, red je het echt niet.

sixpack vanuit huis

1. Verlies zoveel mogelijk vet

Hoe hard je ook je buikspieren traint, ze worden niet zichtbaar als er een laag vet overheen hangt. Je moet dus de nodige vet verliezen om vanuit huis een sixpack te kweken. Maar hoe verlies je nou zo snel mogelijk vet? Ook daar hebben we een antwoord op. Wij hebben namelijk 10 manieren om van vet rondom je middel af te komen op een rij gezet. Zo kun je meteen beginnen aan de strijd tegen de kilo’s.

2. Houd je aan een gezond dieet

Voeding is net zo belangrijk als al die uren in de gym. Ook bij het produceren van een sixpack is het van uiterst belang dat je op je dieet let. Drink veel water, eet veel groentes, verhoog je eiwitten en verminder de calorie├źn op een dag. Dit zijn de beginselen van een goed dieet.

sixpack dieet

3. Zorg voor een vaste routine

Ook thuis kun je een paar keer op een dag aan je buikspieren werken. Het hoeft niet eens lang te duren. ’s ochtends een half uurtje en ’s avonds een half uurtje en je bent klaar. Neem de oefeningen op in je dagelijkse routine om je sixpack vanuit huis werkelijkheid te maken.

4. Ga op tijd naar bed!

Gelukkig slapen we (in de meeste gevallen) gewoon thuis. Het is dus een kwestie van iets eerder het bed induiken om een stuk fitter overdag te zijn. Zonder genoeg slaap kan je lichaam niet herstellen van de hoeveelheid stress en prikkels die je overdags hebt ervaren. Door genoeg te slapen ben je de dag erna fitter en gemotiveerder om de weg naar een sixpack vast te houden.

5. Schaf weerstandsbanden aan

Natuurlijk zijn bovengenoemde factoren belangrijk om thuis een sixpack te kweken. Maar je komt nergens zonder de juiste workout. We begrijpen natuurlijk volledig dat niet iedereen de ruimte en middelen heeft voor een sportschool in huis. Daarom moet je creatief zijn. Je kan met je eigen lichaam al veel buikspieroefeningen uitvoeren. Denk aan push-ups, pull-ups, planken en nog heel veel andere oefeningen. Iets wat je hierbij kan ondersteunen zijn weerstandsbanden. Voor nog minder dan 15 euro haal jij een set weerstandsbanden in huis en kun je gemakkelijk een full-body workout doen.