Er komen zoveel lekkere games uit dit jaar, met als absoluut hoogtepunt natuurlijk Red Dead Redemption 2. Wat zou het zonde zijn als we deze games niet op een nieuwe console zouden kunnen spelen. Gelukkig wijst alles erop dat Sony daar net zo over denkt. De Playstation 5 zal hoogstwaarschijnlijk in staat zijn om meerdere games af te spelen.

Patentaanvraag voor de Playstation 5

Dat het hier niet om een uit de lucht gegrepen verhaal gaat blijkt uit de recent onthulde patentaanvraag van Sony. Hierin wordt beschreven hoe oude games met behulp van emulatie software op nieuwe hardware afgespeeld kunnen worden.

De reden dat we van deze patentaanvraag afweten, is het feit dat deze in november 2016 (twee jaar geleden) is aangevraagd. In de V.S. is het gebruikelijk dat patentaanvragen na twee jaar openbaar gemaakt.

Playstation Classic Mini

Recent onthulde Sony een mini-variant van de PlayStation Classic. Deze console komt met twintig klassieke games, die een nostalgische jongen zoals jij zeker zullen vermaken.

Het zal voorlopig nog wel even duren voordat de PlayStation 5 op de markt verschijnt. Sony gaf te kennen dat deze console ergens in 2021 het licht zal zien. De exacte releasedatum van de Playstation 5 is nog niet bekend, maar dit is alles wat we er tot nu toe over weten.