Sony heeft zojuist laten weten hun eerste mini console op de markt te brengen. En het is niet zomaar een console het is de gouwe ouwe PlayStation Classic. Tijd om je vrienden bij elkaar te roepen en een ouderwets potje te gaan gamen.

25 jaar later: PlayStation Classic mini

Onlangs schreven we nog over de releasedatum van de PlayStation 5 en voor je het weet verast Sony je alweer met iets nieuws. De PlayStation Classic zal 3 december op de markt verschijnen tegen een prijs van 100 euro. Deze console zal 45% kleiner zijn dan het originele model. Bij aanschaf van de console zal je twee identieke controllers krijgen en wat heel fijn is, is dat hij gewoon een HDMI kabel heeft.

Als je een nieuwe console koopt blijft het toch altijd wel balen, als je meteen een godsvermogen moet gaan uitgeven aan nieuwe games. Het wordt daarom ook zeer op prijs gesteld dat de PlayStation Classis beschikt over 20 vooraf geïnstalleerde games. De ‘open’-knop opent hier niet de optische drive, maar biedt de mogelijkheid om deze games te spelen. De hele lijst met de vooraf geïnstalleerde games is nog niet bekend, maar deze games staan er sowieso op: Tekken, Final Fantasy VII, R4 Ridge Racer Type 4, Jumping Flash en Wild Arms.

De verkoop van deze nostalgische console zal 3 december plaatsvinden. Het is een verwijzing naar de originele console die 3 december 1994 (!) op de markt kwam. Sony treedt hiermee in de voetsporen van Nintendo die in de afgelopen jaren de SNES en NES Classic mini uitbracht.