De PlayStation 5 is wellicht wel dé meest geanticipeerde console van 2019. Lang werd er gespeculeerd dat deze console in 2018 zou uitkomen, maar helaas zal het iets langer duren. Toch neemt dat niet weg dat hij waarschijnlijk sneller wordt uitgebracht dan verwacht.

Damian Thong

De playstation 4 is al een aantal jaar op de markt. De Pro versie hiervan is zo’n drie jaar geleden gereleased. Volgens financieel analist, Damian Thong, zou de PlayStation 5 voor het einde van 2018 op de markt komen. Helaas leven we inmiddels al in 2019 en ziet het er dus naar uit dat hij niet sneller dan gepland zou komen. Tot op heden staat de releasedate van de PS5 alsnog op 2020.

De financieel analist van het bedrijf Macquarie Capital Securities voorspelde eerder al de juiste release data voor de Playstation 4 slim en Playstation 4 pro. En omdat hij er tot op heden nog niet naast heeft gezeten, wordt er extra veel waarde gehecht aan deze speculatie. Toch zit de beste man er dit keer naast, maar wellicht dat we een dezer maanden de console alsnog op de markt zullen zien verschijnen.

PlayStation 5

Sony heet al vaker aangegeven dat de levensduur van hun consoles tussen de 7 en 10 jaar liggen. Dit zou betekenen dat de PS5 een stuk eerder op de markt komt dan dat je oude console versleten is. Het zou ook goed kunnen dat Sony de nieuwe console eerder wil uitbrengen om de concurrentie met Microsoft en Nintendo voor te blijven. Vooralsnog is het dus helaas nog onbekend wanneer we de nieuwe console eindelijk mogen verwachten. Het is natuurlijk jammer dat de financieel analist er dit keer wel naast zat, maar misschien dat hij in de toekomst nog iets van zich laat horen en het dan wel bij het juiste einde heeft. Dan zijn we de beste man natuurlijk zoals voorgaande keren van harte dankbaar!