Dit is goed nieuws voor iedereen die het beste voort heeft met de Donkey Kongs, Mario’s en Links (etc.) van vroeger; naar alle waarschijnlijk kun je binnenkort namelijk Super Nintendo-spellen (SNES) afspelen op de Nintendo Switch! De link is gelegd met het feit dat code in de Nintendo Switch-app op dit moment al oude Nintendo-spellen (NES-spellen) draait. Mocht dit je al iets zeggen:

Nintendo Switch

De softwarecode verwijst onder andere naar Canoe, een programma dat spellen afspeelt op de SNES Classic Mini, die we eerder met je deelden. Ook de emulatieprogramma’s Hiyoko en Count worden bij naam genoemd, al is het onduidelijk welke games er precies mee afgespeeld kunnen worden. De kans is er in ieder geval dat één van de twee bedoeld is voor Nintendo 64-spellen, waar dit de oorspronkelijke opvolger van de SNES is. De vierde emulator (Kachikachi) zou zomaar eens voor GameCube-spellen of games op draagbare gameconsoles als de Game Boy kunnen zijn.

Momenteel is het al zo dat Switch-gamers een abonnement kunnen afsluiten bij Nintendo, waarmee ze gratis aan de slag kunnen met oude NES-spellen – hier komen iedere maand nieuwe games bij. De tweet doet dus vermoeden dat hier op korte termijn ook games van recente spelcomputers in worden opgenomen.