Microsoft onthulde de nieuwst Xbox tijdens de E3 gamebeurs. Project Scorpio, de 4k-capabele gameconsole van Microsoft, heet vanaf nu de Xbox One X. De spelcomputer ondersteunt naast 4k ook hdr-beeld en zal vanaf 7 november van dit jaar in de winkels liggen. De console zal 499$ kosten, wat wij in Europa voor het apparaat gaan betalen is nog onduidelijk.

World’s most powerful console

De nieuwste Xbox-versie heeft een krachtigere processor en maar liefst 12 GB GDDR5-werkgeheugen om games in ultra hd (vier keer zo scherp als full hd) weer te geven. Door een compact koelingssysteem is de One X toch de kleinste Xbox tot nu toe. Alle games en accessoires van de vorige Xbox, de One S, zijn nog steeds compatible. Daarnaast zullen verschillende games een update krijgen waar door ze ook in 4k kunnen draaien. De One X biedt, net als zijn voorganger, ondersteuning voor Blu-Ray-schijven in ultra hd-kwaliteit.

Naast de aankondiging van een nieuwe console, werd ook aangekondigd dat de One S verlaagd wordt in prijs naar 249$. Tijdens de gamebeurs werden er ook verschillende games aangekondigd, waaronder zo’n 30 spellen die enkel op de Xbox verkrijgbaar zullen zijn.