De perfecte openingszin is niet zo makkelijk als je zou denken. We kennen allemaal wel de clichés (die we je dus ook gaan besparen). Maar wat werkt wél? Dit zijn een paar handige tips en voorbeelden.

4 tips voor de perfecte openingszin

Je ziet een prachtige meid op een feestje, in de kroeg, het openbaar vervoer of voor in de rij bij de supermarkt. Wat doe je? Het gesprek aanknopen natuurlijk! Niet geschoten is immers altijd mis. Maar hoe pak je het dan precies aan met die perfecte openingszin? Dat is de grote vraag. Let op de volgende dingen.

perfecte openingszin

1. Stel een vraag

Dit kan van alles zijn: wat voor werk ze doet, wat haar lievelingseten is (als je haar bijvoorbeeld tegenkomt in de supermarkt), of nodig haar simpelweg uit om een drankje met je te drinken aan de bar. Door een vraag te stellen, zeker als dit een originele vraag is, breng je meteen een gesprek op gang. Je toont bovendien interesse in wat haar bezighoudt. Probeer goed naar haar antwoord te luisteren, zodat je daar weer een vervolgvraag op kan stellen.

2. Geef haar een welgemeend compliment

Wat vind je nou écht mooi of leuk aan haar? Probeer wat verder te denken dan standaardvragen. Geef haar bijvoorbeeld een compliment over haar oog- of haarkleur, iets dat ze draagt of een uiterlijk verschijnsel dat haar uniek maakt. Je kan ook complimenten over hoe ze overkomt: zelfverzekerd, spontaan, sociaal: het zijn allemaal eigenschappen waarvan mensen het maar wát leuk vinden als we ze aan ze koppelen.

3. Wees zelfverzekerd

De perfecte openingszin heeft vooral te maken met hoe je hem brengt. Denk je zelf ook al over je openingszin dat deze alles behalve perfect is? Dan zal zij daar waarschijnlijk niet anders over gaan denken. Dus schouders recht en een beetje in jezelf geloven! Een beetje kwetsbaarheid is ook niet verkeerd: het is immers de eerste indruk die je maakt en zo weet zij in elk geval dat jij geen grote bedreiging vormt of verkeerde intenties hebt.

perfecte openingszin

4. Verwerk humor in je perfecte openingszin

Lukt het jou om haar aan het lachen te maken met je éérste zin? Dan heb je meteen al een kleine voorsprong. Probeer geen uitgekauwde grap of mop te vertellen, maar zet je hersenen eerst even aan het werk. Wat gebeurt er rondom jullie heen waar jullie samen om kunnen lachen? Door deze impulsiviteit en creatieve manier maak jij duidelijk dat je niet te serieus bent en in bent voor een leuke tijd samen.

Goed, de openingszin is gezet. Maar hoe nu verder? Check snel de technieken die vrouwen gebruiken om te flirten.