Als je aan complimenten denkt, denk je aan positiviteit en een lach op het gezicht van degene aan wie het compliment is gericht. Toch? Dat hoort ook het geval te zijn, maar dat blijkt in de praktijk niet altijd waar. Dit zijn complimenten die je een vrouw beter niet kan geven.

Complimenten geven aan een vrouw

Eén van de talen van de liefde is het zeggen van lieve woorden. Waar kleffe babytaal voor een sterkere relatie zorgt, kan dit dus ook het geval zijn met complimenten. Maar niet elk compliment is even geschikt om te zeggen, hoe goed de intenties erachter ook mogen zijn. Wij vertellen je welke opmerkingen je het beste kan inslikken, of in elk geval anders moet verwoorden.

Je compliment op de juiste manier afsluiten

Sommige opmerkingen bestaan uit twee delen. Een voorbeeld is: “Wat ben jij daar goed in… voor een vrouw.” Het eerste gedeelte van dit compliment geeft haar waarschijnlijk een fijn gevoel, terwijl het tweede gedeelte dit vervolgens weer teniet doet. Ze zal het idee hebben dat jij vindt dat vrouwen de betreffende vaardigheid niet kunnen en zal je dit niet in dank afnemen. Probeer complimenten ook niet af te sluiten met ‘vandaag’. Een compliment zoals ‘Wat zit je haar leuk vandaag!’ impliceert dat haar haren er normaal niet uitzien.

complimenten

Probeer niet te vergelijken

”Mijn ex kon echt niet koken, maar jij maakt fantastische zelfgemaakte hamburgers.” In je eigen hoofd klinkt deze opmerking wellicht als een groot compliment, maar je vriendin hoort alleen maar één woord: ex. Probeer dit onderwerp te vermijden als je je huidige vriendin complimenten geeft en leg de focus op haar. Vergelijk haar ook niet met haar vriendinnen. ”Jij was vanavond veel leuker gekleed dan je vriendinnen,” kan zij opvatten als een aanval op haar vriendinnen: iets wat je ook liever vermijdt.

Over haar uiterlijk

Natuurlijk zijn de mooiste complimenten te geven over het uiterlijk van je vriendin. Haar lichaam, ogen, gezicht, kledingstijl en ga zo maar door. Toch moet je met een paar opmerkingen oppassen. Zo raden we het aan om te refereren naar haar gewicht. ”Wat zie je er goed uit, ben je afgevallen?”, legt de nadruk op eventuele overtollige kilo’s, waar ze misschien wel erg onzeker over was. En ook al bedoelen we het goed als we zeggen dat ze er goed uitziet zonder make-up: daar besteedt zij veel aandacht aan. Ze zal je zeggen dat ze het doet voor zichzelf en niet voor andermans goedkeuring. Dat is dus een gevoelig punt.

Wat moet je als man zeggen tegen een vrouw?

Wat daarentegen altijd goede complimenten zijn? Complimenten over hoe zorgzaam, geïnteresseerd, lief, sociaal of aantrekkelijk ze is. Kijk voor wat inspiratie tussen deze complimenten die iedere vrouw hoopt te horen. Zo hoeven we ons bij de fouten die mannen onbewust in hun relatie maken tenminste over één minder zorgen te maken.