Daten is leuk, maar in een relatie zijn misschien nog wel veel leuker. Het onderhouden van een stabiele en fijne relatie gaat niet vanzelf, daar zullen jij en je partner allebei voor moeten werken. Hoog tijd om jezelf eens af te vragen: maak jij fouten in je relatie? En zo ja, welke kunnen dit zijn? Wij geven je de antwoorden.

Werken aan de fouten in je relatie

Geen enkele relatie is perfect. Zeker wanneer jullie al langere tijd bij elkaar zijn kunnen er spanningen optreden of kan de passie zijn verdwenen. Tegelijkertijd zijn jullie waarschijnlijk ook nog héél gek op elkaar. Reden dus om je te verdiepen in de fouten in je relatie die je wellicht geen eens doorhebt, maar toch maakt.

Je vriendin niet goed begrijpen

Vrouwen kunnen soms erg onvoorspelbaar zijn. Net als we denken dat we haar doorgronden, kan ze van de ene op de andere dag iets totaal onverwachts doen. Het beste is om te beseffen dat veel van de verschillende buien niet per se met jou te maken hebben. De oorzaak hoef je dus niet altijd bij jezelf te zoeken. Probeer voornamelijk veel te vragen en te luisteren. Onnodige discussies zijn het beste om voornamelijk te vermijden. Een lief gebaar of luisterend oor zorgt er al snel voor dat haar wispelturige buien overgaan en ze zich duidelijker kan uiten. Doe dit vooral met een drankje erbij, want samen dronken worden is goed voor je relatie.

fouten mannen relatie

Te veel flirten

Eén van de fouten in je relatie kan het teveel flirten zijn. Dit kan zowel door je partner als door jouzelf gedaan worden. We snappen dat licht flirten moet kunnen, maar alleen als jullie hier een keer afspraken over hebben gemaakt. Een goeie regel om te hanteren is om jezelf in situaties af te vragen wat jij er van zou vinden als je vriendin hetzelfde doen als jij er niet bij was. Natuurlijk is het ego-strelend om te merken dat je nog goed in de markt ligt. Maar waarom zou je je druk maken om die markt, als jij zelf al een sterrenrestaurant binnen hebt gesleept?

Leugentjes om eigen bestwil

Misschien heb jij in jullie relatie wel eens een klein leugentje vertelt, of de waarheid een beetje verdraaid. Dit was wellicht omdat jij geen kwade bedoelingen had en geen onnodige vervelende situatie wilde schetsen. Toch zijn deze leugentjes één van de fouten in je relatie. Relaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Ga daar dus ook niet licht mee om. Vertrouwen komt namelijk te voet en gaat te paard. Oftewel: het is moeilijk om te krijgen, maar makkelijk om te verliezen.

fouten in je relatie

De verkeerde emotionele betrokkenheid tonen

Betrokkenheid en gevoelens tonen is niet het makkelijkste om te doen, maar te weinig kan ook een grote fout in je relatie zijn. Hierbij geldt wel dat je je al snel op glad ijs bevindt. Zo moet je vooral niet té snel alles proberen goed te praten door “ik hou van je” te zeggen. Je moet tegelijkertijd ook weer niet te snel accepteren dat alles oké is als zij zegt dat alles oké is. Fouten in je relatie los je niet zomaar op: het kost dus moeite en oefening.

Haar afschermen van je sociale- en familiekringen

Je bent verliefd, jullie wonen wellicht samen, en het liefste zijn jullie dan ook met elkaar. Wat je echter moet voorkomen is het afzeggen van afspraken, of het minder gaan zien van je vrienden en familie. Sommige dingen deel je nu enkel met je maten en je familie is voor altijd. Pas alleen op als je teveel een moederskindje wordt: daar zijn de meningen over verdeeld. Om deze fout in je relatie te voorkomen of op te lossen, is het het beste om haar daarom snel voor te stellen aan iedereen. Als zij jou ook aan haar omgeving laat zien, worden jullie hechter dan jullie al waren.