Flirten anno nu is net even anders dan zeg tien jaar geleden. Terwijl je destijds gewoon een vrouw in de kroeg of zelfs op straat kon versieren gaat de echte versierder zijn kansen online pakken. WhatsApp, Facebook, Tinder en Instagram zijn de plekken waar je elkaar ontmoet en dat zorgt voor veel vragen. Hoe pak je dat online flirten immers aan en hoe zorg je voor een onuitwisbare indruk? Volg deze tips en je zit nooit meer om succes bij de vrouwen verlegen.

1. Online flirten: inboxen!

Op welk social media platform je ook naar die ene bewonderenswaardige vrouw zoekt, als er een ding nog steeds belangrijk is, is het wel het geven van aandacht. Afgezien van een prima profiel met de juiste foto’s zul je zelf actie moeten ondernemen om de aandacht te trekken. Met stil zitten kom je er immers niet. Kortom, de eerste stap is haar benaderen. Dat kan uiteraard publiekelijk door een comment te plaatsen of door haar een privé-berichtje te sturen. Kies je voor die laatste optie, blijf dan wel beleefd. Als ze na twee berichtjes niks laat horen heeft ze waarschijnlijk geen interesse. Haar blijven bestoken zal dan alleen maar averechts werken. Dan verandert online flirten gegarandeerd in digitaal falen.

2. Complimenteren

Ook online zijn vrouwen gevoelig voor complimenten. Met die wetenschap in het achterhoofd doe je er verstandig om haar te complimenteren. Daar heb je overigens alle gelegenheid voor. Zo kun je haar foto’s checken en haar daarmee complimenteren of een like geven.

gênante situaties online daten

3. Interesse tonen

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je opvalt is door interesse te tonen. Wees vooral niet bang om de moderne Sherlock Holmes te spelen en zo uit te vinden op welke platforms ze actief is. Zo kun je actief meedoen aan een discussie op een van haar TikTok-filmpjes of bijvoorbeeld onder haar Instagram-posts. Wees vooral niet verlegen om vragen tijdens het online flirten te stellen.

4. Reageer snel genoeg

Heb je het geluk dat ze inderdaad gaat reageren op een bericht wat je haar hebt gestuurd, wacht dan niet te lang met het reageren. Doe je dat wel, dan loop je de kans dat ze het uitblijven van jouw reactie zal opvatten als een gebrek aan interesse. Te snel is uiteraard ook niet goed, maar je hoeft geen dagen te wachten voor je actief gaat reageren.

5. Wees direct

Weet je genoeg over haar en heb je genoeg gespreksstof voor handen, stel je dan pro-actief op en zeg direct waar het op staat. In veel gevallen scoor je tijdens het online flirten juist op die manier punten. Vrouwen hebben in de meeste gevallen een zwak voor mannen die weten wat ze willen en recht op hun doel af gaan. Pak het wel een beetje creatief aan, een knappe vrouw weet van zichzelf echt wel dat ze knap is, dus met een oppervlakkig compliment wat ze dagelijks hoort ga je het niet redden.