In babytaal met je partner praten is iets dat vaak gebeurt. Het klinkt alsof je praat tegen iemand die zelf nog niet kan praten. Met een hoog toontje, getuite lippen en koosnaampjes ziet het er heel raar uit en klinkt het voor geen meter. Toch schijnt dit goed te zijn om te doen met je partner.

Babytaal is goed, volgens onderzoek

Er is onderzoek gedaan naar het praten in babytaal met je partner. Audrey Aerens, een Belgische seksuologe, heeft dit bewezen door middel van een groot onderzoek. Dit ging over het effect van praten in het kindertaaltje op een romantische relatie. Er zijn 1142 mensen onderzocht en twee derde van die mensen praat wel eens in babytaal met hun partner. Uit de resultaten is te zien dat dit toch zeker verband houdt met een goede relatie, net als grappen maken dat heeft.

babytaal

Het resultaat overtuigt

Uit de resultaten van het onderzoek van Aerens komen mooie conclusies naar boven. Het is namelijk zo dat stellen die vaker in babytaal praten gelukkiger en hechter zijn. Stellen die dit niet doen kunnen ook gelukkig zijn, maar dat komt toch iets minder voor. Elkaar vasthouden en de passie in bed wordt ook beïnvloed door de hoeveelheid babytaal die stellen gebruiken. Doordat kinderen en een groeiende carrière om de hoek komen kijken kan die passie afnemen. Misschien is het dan de oplossing om eens dit gekke taaltje uit te proberen met elkaar.

Hoe praat je babytaal?

Voor de mensen die nog niet weten wat ‘babytaal’ inhoudt: je herkent het waarschijnlijk wel. Heel veel mensen praten namelijk ook onbewust zo. Het gaat om het gebruik van korte zinnen en verkleinwoorden. De uitdrukkingen en bijnamen begrijpen alleen de mensen die het gesprek voeren, dus het is erg persoonlijk. Dat zorgt voor het hechte gevoel wat een goed effect kan hebben op het libido. Dit valt in hetzelfde rijtje als dezelfde humor met elkaar hebben en je partner af en toe belachelijk maken. Op die manier kom je dichter tot elkaar, mentaal en vervolgens misschien ook wel fysiek. Dus roep je schatjepatatje, je snuitje of je schattepoppie er snel bij en werk aan die relatie van jullie.