Het voelt een beetje onnatuurlijk tegenwoordig, maar er kan weer op steeds meer momenten geflirt worden. De manier waarop we flirten verschilt erg per persoon, en we kennen vooral de technieken van mannen. Die voer je immers zelf misschien wel eens uit, en je hebt het erover met vrienden. Maar welke flirt technieken gebruiken vrouwen dan eigenlijk?

De flirt technieken van vrouwen

Er is echt onderzoek gedaan naar welke flirt technieken vrouwen veel gebruiken. Hierbij gaat het vooral om de situaties waarin er meerdere vrouwen met één man bezig zijn. Dan is er dus sprake van concurrentie en moet er echt iets gebeuren om “de man te winnen”. Dat klinkt een beetje als dierengedrag, maar wij mensen zijn immers ook dieren.

In het onderzoek is aan 91 heteroseksuele vrouwen gevraagd welke flirt technieken zij meestal in de strijd gooien. Dit zijn de bekende dingen die je misschien zelf wel eens hebt ervaren. Oogcontact zoeken, lachen om zijn grapjes en aanraken staan hier onder meer tussen. Daarna is aan 89 vrouwen en 50 mannen gevraagd welke moves het best werken. Die zijn vast ook herkenbaar.

flirt technieken

De succesvolste flirt moves

Uit de antwoorden op die laatste vraag kwamen wel wat interessante dingen, maar écht verrassend is het ook weer niet. De meest effectieve flirt technieken waren namelijk aanraken, oogcontact, lachen om zijn grapjes en “zichzelf tussen hem en een andere vrouw duwen”. Oftewel, dingen die met fysiek contact te maken hebben werken eigenlijk sowieso.

Weet je na het lezen van al deze dingen nog steeds niet hoe je weet of een vrouw flirt? Uit ander onderzoek blijkt wat het ultieme flirtgezicht is van vrouwen. Zo heb je het gelijk door als ze jou the eyes geeft. En heb je het dan eindelijk geschopt tot een date, dan kom je goed voor de dag met deze dating tips.

flirt technieken