Cars & Bikes

Pijnlijk wereldrecord: Dit is de allerhoogste snelheidsboete ooit

hoogste snelheidsboete ooit

Iedereen haat het om een verkeersboete te krijgen, maar in een specifiek geval was het wel erg zuur. Een man mocht namelijk de hoogste snelheidsboete ooit op zijn naam zetten en dat liep op tot honderdduizenden euro's.

Hard rijden komt man duur te staan

Te hard gereden op een plek waar het niet mocht? Dan heb je altijd de kans dat er een blauwe brief op je mat komt te liggen. Helaas was dat voor één persoon op deze aarde ook zo, alleen vestigde hij daar direct een wereldrecord mee. Hij kreeg het namelijk voor elkaar om de hoogste snelheidsboete ooit te pakken, maar daar is gelukkig ook weer een logische verklaring voor. Het gebeurde namelijk niet in Nederland, maar in Zwitserland, waar de regels toch net even een tikkeltje anders zijn dan hier.

Wat is de hoogste snelheidsboete ooit?

De desbetreffende man reed 290 km/u op een plek waar je 120 km/u mocht, dan zou je denken dat het hem misschien een paar duizend euro kost, maar in Zwitserland niet. Daar wordt de hoogte van je verkeersboete bepaald naar je inkomen. En aangezien de man prima verdiende én 170 kilometer per uur te hard reed, liep dat bedrag aardig op. Zijn excuus toen hij staande werd gehouden was: “Ik denk dat de snelheidsmeter op de auto, die nieuw is, defect is.” Natuurlijk was dit een leugen, dus mocht de man met een nieuw wereldrecord op zak weer naar huis.

Hoe duur was de hoogste snelheidsboete ooit?

De man reed in een Mercedes SLS AMG (En nee, niet deze elektrische Mercedes SLS AMG), dus dan kan je al raden dat de man behoorlijk wat geld op zak had. Dat is meestal iets goeds, maar in zijn geval viel het toch tegen in verband met de boete. Hij kreeg namelijk (zelfs nog op de dag van het incident) een boete van 1.08 miljoen Zwitserse frank. Omgerekend is dat een bedrag van zo’n 1,1 miljoen euro wat ‘ie even mocht aftikken. Dan mag je nog wel een multimiljonair zijn, maar zoiets doet toch pijn aan je portemonnee. Misschien is de hoogste snelheidsboete ooit toch niet een record om trots op te zijn.