Elektrische auto’s zijn snel, dus deze elektrische Mercedes SLS is daar geen uitzondering op, maar wat wel uitzonderlijk is, is dat er maar negen van zijn gemaakt. Naast het feit dat hij super uniek is, is hij ook nog eens uit 2013, dus heb je een mooie auto die je ook nog eens als pionier kan zien voor elektrisch rijden.

Elektrische Mercedes SLS te koop

Het is dan misschien wel een tweedehands auto, maar je kan ook niet verwachten dat een auto zoals deze 8 jaar ‘op de planken blijft liggen’. Ondanks zijn leeftijd heeft de auto nog maar 3800 kilometer gereden, dus hij is alles behalve versleten. Voor de mensen met een goed geheugen, deze auto heb je ook al eens voorbij zien komen bij Top Gear en zelfs na al die jaren blijft het een fantastische wagen. En voor een auto uit 2013 heeft hij ook nog eens top performance.

elektrische Mercedes SLS

Deze elektrische Mercedes SLS is niet alleen uniek dankzij zijn performance, of door het zijn van een elektrische supercar, maar een deel hiervan komt natuurlijk ook door zijn neon groene look, maar ook door de fantastische gull-wing deuren die er in zitten. Natuurlijk zie je deze alleen als de auto stilstaat, maar het is alsnog een indrukwekkend aanzicht. De auto is van top tot teen uitgerust met luxe functies, dus voor de gehele duur van de accu zit je er comfortabel bij.

d143b61af8d7dfa8489414dfbb02d0a614cb676a elektrische mercedes sls

Goede elektrische performance

Toch wordt het nu eens tijd om het te hebben over zijn performance, want die is verbazingwekkend goed. Voor een elektrische auto die 8 jaar geleden is gebouwd is het namelijk een knap staaltje engineering. De vier elektrische motoren wekken namelijk 740 pk op en zo’n 1000 Nm koppel. Dit zorgt er voor dat de auto in 3.9 seconden naar de 100 km/uur wordt gelanceerd. De topsnelheid van de elektrische Mercedes SLS is 250 kilometer per uur en zijn accu kan ook 250 kilometer afleggen. Dat is niks in vergelijking tot hedendaagse elektrische auto’s, maar je kan dus één uurtje lang de topsnelheid rijden, maar van zo’n auto kan je beter ‘gewoon’ genieten. Hij staat nu in ieder geval te koop voor 1,050,000 euro, dus misschien wil je nog even sparen.

Bron: Sotheby’s