Snelheid en elektrisch, wie zegt dat dit niet samen kan gaan? Voor de echte snelheidsduivels onder ons bestaan er ook elektrische auto’s. In dit artikel lichten we de 5 snelste elektrische auto’s uit die op dit moment te koop zijn. Met deze auto’s ben jij de snelste op de weg.

De snelste elektrische auto’s in 2020

Er komen langzamerhand steeds meer elektrische auto’s op de markt. Om op te vallen moeten de auto’s tegenwoordig toch wel een beetje uniek zijn. Daarom worden er ook steeds meer razendsnelle elektrische auto’s verkocht. De 5 snelste elektrische auto’s vind je hieronder.

5. Porsche Taycan Turbo

Op nummer 5 van de snelste elektrische auto’s staat de Porsche Taycan Turbo. Met een topsnelheid van 260 kilometer per uur kan je menig auto voorbij scheuren. Bovendien trekt de Taycan ook nog razendsnel op. In 3,2 seconden zit je al op 100 kilometer per uur. Voor een kleine 157.100 euro Heb jij deze beauty in huis.

snelste elektrische auto's

4. Porsche Taycan Turbo S

Bijna, maar toch niet helemaal hetzelfde. De Porsche Taycan Turbo S is de luxere uitvoering van zijn oudere broer. Dat zie je aan de acceleratie (0-100 in 2,8 seconden) en in de prijs (191.000 euro). De topsnelheid is echter niet veranderd en blijft op 260 kilometer per uur. Door zijn snellere acceleratie verdient de Turbo S plek 4 in de lijst van snelste elektrische auto’s.

snelste elektrische auto's

3. Tesla Model 3 Long Range Performance

De eerste van de twee Tesla modellen die bij de snelste elektrische auto’s behoren is de Tesla Model 3 Long Range Performance. Met een topsnelheid van 261 kilometer per uur is hij nét wat sneller dan de Porsche Taycan Turbo’s. Bovendien gaat hij een stuk langer mee. Deze auto heeft namelijk een actieradius van maar liefst 455 kilometer. De prijs? 65.595 euro. Een stuk lager dan de gebroeders Porsche dus.

snelste elektrische auto's

2. Tesla Model S Plaid

De speciale uitvoering van de Tesla Model S is de één na snelste elektrische auto ter wereld. Met een topsnelheid van maar liefst 322 kilometer per uur gast de auto iedereen voorbij. Binnen een vliegensvlugge 2,1 seconden zit-ie al op de 100 kilometer per uur. Voor een kleine 139.990 euro is de Tesla Model S Plaid van jou. Officieel is deze nog niet op de markt, maar de aankondiging is dit jaar al geweest, dus we kunnen hem binnen de kortste tijd verwachten.

snelste elektrische auto's

1. Corvette Genovation GXE

Een supercar-naam voor een echte elektrische supercar. De Genovation GXE is met 338,28 kilometer per uur de snelste straat legale elektrische auto van dit moment. Er zijn er slechts 75 van gemaakt dus ze zijn dan ook peperduur. De supersnelle bolide heeft een waarde van maar liefst 622.365 euro. Maar met een vermogen van 485 kW (660 pk) is dat voor de snelheidsduivels misschien wel de moeite waard. Wat een bak.

snelste elektrische auto's

Vanaf 2022 nóg snellere elektrische auto’s

In de aankomende jaren worden er een hoop nieuwe snelle elektrische auto’s verwacht. In 2022 verwachten we bijvoorbeeld de Lucid Air Dream- en Grand Touring Edition, beide met een topsnelheid van 270 kilometer per uur. Ook is er een nieuw beest op komst. De Tesla Roadster gaat naar verwachting een topsnelheid van 410 kilometer per uur aantikken en heeft dan ook een prijskaartje van 215.000 euro. Een klasse apart. We kunnen niet wachten op de lijst van komend jaar!

snelste elektrische auto's