Tesla blijft in populariteit stijgen, zowel particulier als zakelijk. De beurswaarde van het bedrijf stijgt daarom ook nog lekker door. Onder andere door het succes van deze fraaie bolides, maakt dat topman Elon Musk de op één na rijkste man op aarde. Benieuwd welke Tesla-modellen er allemaal zijn en wat ze kosten? Wij laten het je zien.

Wat kost een Tesla?

Bij een Tesla denk je al snel aan een futuristische, snelle auto. Vaak hangen mensen er meteen een hoog prijskaartje aan. In de meeste gevallen klopt dat wel, maar misschien kost een Tesla wel helemaal niet zoveel als je denkt. Bovendien zijn er veel verschillende modellen, dus de prijs kan flink schommelen.

Tesla Model 3

We beginnen met de Tesla Model 3. Dit model is een zeer bekende en gewilde auto. In totaal kent dit model drie specificaties: Standard Range Plus RWD, Long Range Dual Motor AWD en Performance Dual Motor RWD. De auto valt in de middenklasse en heeft een vermogen van 225-360 kW. De Tesla Model 3 is te koop vanaf €48.980,-.

Tesla Modellen

Tesla Model Y

De nieuwste toevoeging aan de Tesla-familie. De Tesla Model Y werd in 2019 gepresenteerd en heeft veel weg van de Model 3 maar ook van de Model X. Deze modellen zijn helaas nog niet te verkrijgen in Nederland, maar wil je echt het mannetje zijn, dan moet je er een pre-orderen en dan rijd je er in 2021 mooi in rond. Deze auto heeft ook twee specificaties: de Performance en de Long Range AWD. De futuristische auto is rijklaar verkrijgbaar vanaf €64.000,-.

Tesla modellen

Tesla Model S

Misschien wel de meest bekende en meest gekochte Tesla die er is. De model S is de auto die je tegenwoordig het meest ziet rijden in de Amsterdamse straten. Niet alleen als taxi’s, maar ook veel particulieren kiezen tegenwoordig vaak voor dit model. De Tesla heeft twee specificaties: de Long Range variant en de Performance variant. Deze fraaie uitvoering is verkrijgbaar vanaf €84.990,-.

Tesla modellen

Tesla Model X

De hoogste Tesla die er op dit moment is. Met de prijs valt de auto ook in de topklasse-categorie. Deze wagen heeft ook twee uitvoeringen. Wederom de Long Range Plus AWD en de Performance Dual Motor AWD. Met de welbekende vleugeldeuren en zijn nogal indrukwekkende formaat, is dit toch wel de baas van alle modellen. De Tesla Model X is verkrijgbaar vanaf €93.990,-.

tesla modellen