De specificaties liegen er niet om; van 0 naar 100 km/u in slechts 1,9 seconden en dat voor een productie-auto! Onlangs de tegenslagen van afgelopen weken blijft Tesla verbazen. Deze nieuwe Tesla Roadster is het perfecte middel om even te vergeten wat er allemaal gaande is bij het vooruitstrevende bedrijf van Elon Musk.

De Tesla Roadster doet verbazen

Waar je bij een auto als deze enkel zou denken aan snelheid, is dat zeker niet het geval. Want wanneer we net iets verder kijken, dan zien we dat deze Roadster een range van bijna 1000 kilometer heeft. Dit is voor een elektrische auto natuurlijk bijzonder goed.

Toch richten wij ons even op de statistieken die er voor ons toe doen, hoe hard gaat dit beestje nou? Want als je een topsnelheid van meer dan 400 km/u weet neer te zetten dan ben je goed bezig! Daar komt nog eens bij dat deze Roadster vanuit stilstand naar 60 mijl/h (dat is bijna 100km/u) accelereert in maar liefts geeldig 1,9 seconden. Nul tot 100 MPH (160+ kmh) moet in 4.2 seconden mogelijk zijn. Dit zijn cijfers die gewoonweg niet denkbaar zijn voor veel andere merken, maar Tesla geeft het zijn productie auto mee.

Tesla-Roadster-2020-model geowonvoorhem Tesla-Roadster-2020-model geowonvoorhem 2 Tesla-Roadster-2020-model geowonvoorhem 3 Tesla-Roadster-2020-model geowonvoorhem 4 Tesla-Roadster-2020-model geowonvoorhem 1 Tesla-Roadster-2020-model geowonvoorhem 5

Krappe tweezitter wordt vervangen door ruime vierzitter

Waar de huidige Tesla Roadster slechts plek biedt aan twee personen, is de vernieuwde versie een ruime vierzitter. Het gaat hier dus om een wagen van formaat in cijfers en in aanblik. Toch bleef er nog wel wat ruimte over voor een batterypack met een capaciteit van 200 kWh. De motoren bedienen alle vier de wielen bovendien met 10.000 Nm.

Prijzen van deze vernieuwde Roadster starten bij $200.000 dollar. Reserveren kan voor $50.000 dollar, maar misschien is het slim om de eerste batch even af te wachten… Heb je geen twijfels en wil je voor een gelimiteerde versie gaan, dan is er een oplage van precies 1000 stuks genaamd de “Founders Series”. Een auto uit deze serie kost $250.000 dollar wat je in één keer over dient te maken. Op deze manier kan Tesla in een klap toch behoorlijk wat geld op hun rekening bijschrijven, mits er voldoende mensen zijn die interesse hebben in een dergelijk product. Hopelijk weet Tesla het productieproces van Model 3 te versnellen en te verbeteren, zodat klanten niet nog veel langer op hun auto hoeven te wachten.

Hoewel je de aanbetaling welliswaar nu al moet doen, kun je de Tesla Roadster pas in 2020 op de oprit verwachten, aldus Tesla.