Alhoewel er vrijwel nog niks bekend is over GTA 6 en we steeds beetje bij beetje meer te weten krijgen over de PlayStation 5, is er toch iemand die ons hier meer over kan vertellen. Volgens een medewerker van een kleine Europese ontwikkelaar, die al eerder eerder perfect de specs van de PlayStation 5 wist te voorspellen, zal GTA 6 namelijk één maand na release exclusief te spelen zijn op de PlayStation 5.

Grand Theft Auto is één van de meest geliefde en best verkochte games ooit. Het is alweer een paar jaar geleden dat Grand Theft Auto 5, de meest succesvolle uitgave in de reeks, uitkwam. Tot op heden was er nog vrij weinig bekend over het volgende deel van deze game-reeks. Tot nu toe in ieder geval..

GTA 6 release in 2020

Zo denkt hij te weten wat de releasedatum is van GTA 6 en dat is natuurlijk groot nieuws. Naar verluidt zal de nieuwe Grand Theft Auto rond de feestdagen van 2020 uitkomen. Dat zou betekenen dat we over anderhalf jaar eindelijk de nieuwe game kunnen spelen, maar er is meer. Want zo zou de nieuwe game de eerste maand van de release exclusief op de PlayStation 5 te spelen zijn.

GTA 6

GTA 6 exclusief op de PlayStation 5

Ja, GTA 6 exclusief op de PlayStation 5. Dat is wel een dingetje, maar het schijnt dat Sony een ontzettend groot bedrag wilt neerleggen om dit te realiseren. En dat klinkt eigenlijk ook wel als een ijzersterk plan. De nieuwe console van Microsoft – die waarschijnlijk onder de naam Xbox Anaconda op de markt zal verschijnen – lijkt veel beter dan de nieuwe PlayStation 5 te worden. Nu zal het verschil tussen deze consoles niet ver uit elkaar lopen, maar het zou een hele slimme marketingstunt zijn om toch voor de PlayStation 5 van Sony te gaan.

GTA 6

GTA 6 map

Een van de dingen die wij natuurlijk ontzettend graag willen weten is wat voor map Grand Theft Auto 6 zal krijgen. De leaker kon dit helaas niet met 100% zekerheid vertellen, maar het ziet er naar uit dat het in Miami en New York zal afspelen. Twee steden die wij maar al te goed kennen als Vice City en Liberty City. De map van GTA 5 was al immens groot en een samensmelting van deze twee maps op een next-gen console klinkt als muziek in de oren.

We kunnen natuurlijk nu al niet wachten om GTA 6 te spelen, maar eerst zullen we even moeten afwachten op de PlayStation 5. Volgens de leaker die aan een AAA-game heeft gewerkt, zal de PlayStation 5 in maart of november van 2020 uitkomen. Helaas zijn het voor nu enkel nog geruchten en kunnen we dus niks met zekerheid zeggen. Mochten we meer weten over zowel GTA 6 als de PlayStation 5, dan houden we je natuurlijk weer op de hoogte!