Rockstar heeft met Red Dead Redemption II nog heel wat moois in de pijpleiding zitten. Maar aangezien het bedrijf er bekend om staat zijn tijd te nemen voor de productie van een (nieuwe) game, is het maar goed dat we nu het eerste nieuws krijgen over GTA 6.

Men heeft aangegeven de game over zo’n drie á vier jaar uit te brengen. Dus je zult nog even op je tandvlees moeten bijten. Vreemd is dit wel aangezien verwacht wordt dat Playstation en Xbox tegen die tijd ongetwijfeld een nieuwe console uitgebracht zullen hebben. GTA 5 kwam uit in een tijd van de PS3 en Xbox 360. GTA 6 lijkt nu dus een hele console generatie over te gaan slaan. Er worden overigens wel met enige regelmaat updates van GTA 5 uitgebracht.

GTA 6 – Vice City

Vice City heeft verdomd veel weg van het Miami. Dit zal de nieuwe thuisbasis worden voor het grootste deel van de game. De game die vooralsnog de projectnaam Americas draagt, zal jou ook missies uit laten voeren in Noord- en Zuid Amerika – een leuke bijkomstigheid. Vandaar dat het de projectnaam Americas heeft.

YouTube-platform The Know meldt verder dat het hoofdpersonage vermoedelijk een vrouw zal gaan zijn. Of er net als in GTA5 meerdere hoofdpersonages zijn is vooralsnog onduidelijk. Wij verwachten dat dit nieuws als ‘legit’ beschouwd mag worden. Zeker weten doen we hetn niet aangezien Rockstar nooit zo loslippig is met het verspreiden van nieuws.

Tot die tijd zullen we het moeten doen met die andere brute Rockstar-game Red Dead Redemption II die op 26 oktober later dit jaar uit zal komen.